Uvodni krog Wimbledona že usoden za Hercogovo

28.06.2021
LONDON, V.B. - Slovenska teniška igralka Polona Hercog letos ostaja brez zmage na travi.

30-letna Polona Hercog je izpadla v 1. krogu letošnjega grand slam turnirja na sveti travi. S 4-6, 6-3, 6-2 jo je premagala Američanka Danielle Collins, 48. igralka sveta.

Polona, sicer 77. na WTA lestvici, je imela dokaj ugoden žreb v 1. krogu Wimbledona, kamor je prišla brez zmage na travi. Po nastopu na Curch Roadu pa bo tako letos tudi ostalo. Začela je sicer zelo dobro in dobila uvodni del obračuna s tri leta mlajšo nasprotnico, posebej ob koncu niza je bila fantastična, točke so se vrstile ena za drugo. Precej dobro je Štajerki kazalo tudi v nadaljevanju, saj je povedla z brejkom v drugem nizu, nato pa izgubila štiri zaporedne igre in vse se je podrlo. Za nameček je poklicala zdravniško pomoč, imela je težave s stegensko mišico in Američanka priložnosti ni zapravila. V 3. nizu je ekspresno ušla na 4-0, rahlo poškodovana Slovenka pa ni imela možnosti vrnitve in po 2 urah in 19 minutah izgubila. 

S Collinsovo sta se merili drugič, tudi prvi dvoboj pa je prav tako na grand slamu v 1. krogu, a v New Yorku, po treh nizih leta 2019 dobila igralka, ki se je sicer rodila v Sankt Peterburgu in v karieri še nikoli ni osvojila turnirja serije WTA.

Nastop v glavnem delu Wimbledona je Hercogovi prinesel lepih  48,000 funtov.


Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 28.06.2021 - 11.07.2021
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 38,000,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

1. krog:

Danielle Collins (U.S.) beat Polona Hercog (Slovenia) 4-6 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete