V Clevelandu finale igralk, ki sta zaradi sankcij ob zastavo ob imenu, slavila pa je Samsonova

28.08.2022
CLEVELAND, KANADA - Zaradi sankcij vojne na vzhodu Evrope, sta finalistki WTA 250 turnirja v Clevelandu seveda igrali brez zastave svoje domovine.

Kakorkoli, v finalu Clevelanda sta se med seboj pomerili Ljudmila Samsonova iz Rusije in Aleksandra Sasnovič iz Belorusije, pokal pa je domov odnesla Rusinja. Tekmico je ugnala s 6-1, 6-3 in dokazala, da je 'vroča roba' pred OP ZDA.

Za Samsonovo je to drugi naslov zapored na WTA turneji in deseta zaporedna zmaga, saj je bila najboljša že v Washingtonu. V karieri ima sedaj na računu tri turnirske zmage, v tem tednu pa sploh ni oddala niza.

''Res neverjetno, ujela sem dva naslova v avgustu na ameriški turneji. Priznam, tega nisem pričakovala. Sicer rada temujem tukaj zaradi hitre podlage, pomagalo mi je v težkih situacijah'', je povedala Samsonova, ki še ni izgubila finalnega obračuna kadar se je tam znašla. Na drugi strani je Sasnovičeva igrala četrti finale, a še vedno išče način, kako bi prišla do naslova. 

Obe igralki sedaj potujeta v New York na zadnji grand slam sezone, obe pa se bosta v 1. krogu srečali z nasprotnico, ki prihaja iz kvalifikacij.


Tennis In The Land
Kraj: Cleveland (ZDA)
Datum: 21.08.2022 - 27.08.2022
Kategorija: WTA 250
Nagradni sklad: 251,750 USD
Podlaga: Trda
https://www.tennisintheland.com/

Finale:

Liudmila Samsonova (Russia) beat 7-Aliaksandra Sasnovich (Belarus) 6-1 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete