Presenečenje v Berlinu, do naslova je prišla kvalifikantka Samsonova

21.06.2021
BERLIN, NEMČIJA - Na travnatem WTA 500 turnirju v Berlinu je zmagala kvalifikantka iz Rusije.

Rusinja Ljudmila Samsonova je travnati WTA turnir v Berlinu začela v kvalifikacijah, teden dni pozneje se iz njega vrača kot velika zmagovalka. V finalu je s 1-6, 6-1, 6-3 premagala petopostavljeno Švicarko Belindo Benčič.

''Neverjetno, nepozabno'', je začela govor po velikem uspehu Samsonova. ''Nisem pričakovala, seveda sem sanjala o tem, res je neverjetno'', je dokončala prve besede presrečna zmagovalka. 

106. igralka sveta je odlično zadevala žogice skozi celoten turnir, z močnimi udarci, ki so leteli v polje, je razorožila nasprotnice, tudi Benčičevo v boju za naslov. Letos je sploh prvič uspela premagati igralko iz TOP 20, ta teden je tej statistiki dodala še dve zmagi, zadnjo priti Švicarki, ki ji je nasula 28 vinerjev, naredila pa je le 15 napak. Neverjetno razmerje za njen stil igre. 

Samsonova je že deseta igralka, ki je prvič zmagala na WTA turnirjih v letošnji sezoni. Malo pred njo je kot deveta v Birminghamu slavila Ons Jabeur. Je tudi druga kvalifikantka, ki je letos osvojila naslov na turneji serije WTA. Uspelo je tudi Clari Tauson v Lyonu.


Bett1Open
Kraj: Berlin (NEM)
Datum: 14.06.2021 - 20.06.2021
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 565,630 USD
https://www.bett1open.de/

Finale:

Q-Liudmila Samsonova (Russia) beat 5-Belinda Bencic (Switzerland) 1-6 6-1 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete