Repriza lanskega finala: V finale OP ZDA brez težav Viktorija Azarenka in Serena Williams!

07.09.2013
V finalu nas čaka prava poslastica saj se bosta pomerili prva in druga igralka sveta. Obe igralki sta suvereno opravili s svojimi polfinalnimi obračuni.

Igralki sta se letos pomerili na treh obračunih, od tega je kar dvakrat slavila Belorusinja, ki je bo imela priložnost, da se Sereni oddolži za poraz v lanskem finalu OP ZDA, ko je tesno v treh nizih slavila Američanka. 

Tako Belorusinja kot Američanka sta v polfinalnih obračunih brez večjih težav odpravili svoje tekmice. Azarenka je v prvem polfinalu s 6-4 in 6-2 premagala največje presenečenje turnirja Italijanko Flavio Pennetto. Igralki sta servirali zelo slabo saj se je kar 13 od 18-ih iger končalo z brejkom.

Belorusinja, ki bo lovila prvo zmago na OP ZDA je bila nad uvrstitvijo v finale navdušena: "Res se že veselim finala. Pot do finala je bila dolga in težka, in res je izjemno, da se bom lahko v velikem finalu borila za zmago. V finalu bom storila prav vse, da izpolnim svoje sanje in zmagam tukaj"

Tudi Italijanka pa navkjub porazu s svojimi predstavami letos v New Yorku ne more razočarana. Pripravila je veliko presenečenj, na poti do polfinala izločila štiri postavljene nosilke, pri 31-letih pa je dosegla najboljši rezultat v karieri na grand slamih. In to v sezoni, ko se vrača po težki poškodbi zapestja. 

"Seveda je bil to zame dober turnir. Danes sem imela svoje priložnosti, predvsem v prvem setu, a jih nisem izkoristila. A Viktorija je igrala zelo dobro, bila je zelo konstantna in ni grešila veliko. Nobena od naju ni servirala dobro, a vseeno sva se obe dobro borili in mislim, da sva odigrali lepo tekmo za občinstvo in navijače." je po polfinalnem porazu dejala 31-letna Italijanka.

V drugem polfinalu sta se pomerili Kitajka Li Na in pa Američanka Serena Williams. Kitajka, ki je odlično igrala skozi celoten turnir proti prvi igralki sveta ni imela možnosti za zmago, Američanka ji je dopustila le tri igre, odpravila jo je s 6-0 in 6-3. Lijeva je nekaj odpora nudila le v drugem nizu, a je bilo vse skupaj za trenutno najboljšo tenisačico sveta premalo. Williamsova bo tako v nedeljo v velikem finalu lovila svoj 17. grand slam naslov.

Serena Williams lovi svoj 17. grand slam v karieri!

"Li Na je izjemna igralka. Na koncu tekme mi je bilo malo težko, postala sem malo živčna, a mi je na koncu vendarle uspelo zaključiti dvoboj. Skozi celoten turnir sem zelo osredotočena, tako na treningih, kot tudi na tekmah. A vseeno sem skozi pod zelo velikim pristiskom, a to je pač del vsega skupaj. Vesela sem, da me navijači neprestano spodbujajo." je po polfinalni zmagi dejala 31-letna Američanka.

__________________________________________________________________________________

 

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2013 - 08.09.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/

__________________________________________________________________________________

Polfinale:
1-Serena Williams (U.S.) beat 5-Li Na (China) 6-0 6-3
2-Victoria Azarenka (Belarus) beat Flavia Pennetta (Italy) 6-4 6-2   
         

__________________________________________________________________________________

 

pripravil: Izidor Kolar

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete