Serena Williams velika zmagovalka OP ZDA!!!

09.09.2013
V predstavi vredni velikega finala sta se udarili domačinka Serena Williams in Belorusinja Viktorija Azarenka. Slavila je Američanka v treh nizih s 7-5, 6-7(6) in 6-1. 31-letna Američanka je tako osvojila že svoj 17. grand slam v karieri, že petega v New Yorku!

Maratonski obračun, ki trajal kar 2 uri in 48 minut, je bil skozi celotno tekmo izjemno dinamičen in nepredvidljiv. Prva in druga igralka sveta sta dokazali, da sta se obe upravičeno uvrstili v veliki finale, saj sta kljub močnemu vetru na centralnem igrišču, skozi celoten obračun kazali izjemno igro.

Po dobljenem maratonskem prvem nizu, ki je trajal kar 52 minut, je v drugem nizu izjemna Američanka že povedla s 4-1, a je Belorusinji dopustila povratek na 5-5. V naslednji igri je Serena ponovno odvzela servis nasprotnici, tako da je imela priložnost že v drugem nizu zaključiti dvoboj. A borbena Azarenka se je še enkrat več uspela vrniti v dvoboj in po dobljeni podaljšani igri izid v nizih izenačiti. 

V tretjem nizu je Belorusinja samo v prvi servisni igri uspela zadržati svoj začetni udarec, nato pa je izjemna Williamsova nanizala pet zaporednih iger za zmago s 6-1 v odločilnem nizu. 

"Danes sem čutila ljubezen navijačev, hvala vam za vso podporo. Res mi je v čast igrati v New Yorku. Viktorija je izjemna igralka in izjemna oseba, tako da mi je bilo v čast igrati proti njej. Je izjemna borka, v drugem setu se ni predala, dokazala je zakaj je druga igralka sveta in zakaj je že osvajala grand slam turnirje" je po zmagi dejala 31-letna Američanka.

"To je težek poraz. A že to, da sem prišla do finala in igrala proti najboljši igralki sveta je izjemno. Danes sva se res borili, vse sva dali od sebe in na koncu moram čestitati Sereni za zmago" je po težkem porazu dejala 24-letna Belorusinja. 

Serena z rekordim zaslužkom v ženski in  moški konkurenci - 3,6 milijona USD

Williamsova je za zmago prejela kar 2,6 milijona dolarjev, dodaten milijon pa je zaslužila kot najboljša tenisačica na ameriški turneji, kar pomeni, da je skupaj v žep pospravila rekordnih 3,6 milijona ameriških dolarjev. Za zmago bo Williamsova prejala tudi 2000 WTA točk, s čimer se bo še utrdila na prvem mestu. Njena nasprotnica v finalu Viktorija Azarenka bo prejela 1,55 milijona dolarjev in pa 1400 WTA točk, s čimer bo še utrdila 2. mesto na računalniški lestvici. Belorusinja je za 2. mesto na ameriški  turneji in finale OP ZDA dobila 250,000 USD bonusa.

__________________________________________________________________________________

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2013 - 08.09.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/

__________________________________________________________________________________

Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 2-Victoria Azarenka (Belarus) 7-5 6-7(6) 6-1
 
         

__________________________________________________________________________________

 

pripravil: Izidor Kolar

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete