V Kobeju prva na igrišče Polona Hercog!

03.02.2012
Slovenska ženska teniška reprezentanca se že nekaj časa nahaja v deželi vzhajajočega sonca, kjer se vneto pripravlja na obračun z Japonsko, v okviru 1. kroga prve svetovne skupine pokala Fed.

V regiji Hjogo, kjer bodo Slovenke v postavi Polona Hercog, Petra Rampre, Nastja Kolar in Andreja Klepač pod vodstvom nove kapetanke Maje Matevžič iskale zmago, ki pelje v dvoboje s poraženkami 1. kroga svetovne skupine, je bilo v dvorani Bourbon Beans med treningi zelo mrzlo.

Začenjata Hercogova in Date-Krummova

No, današnji žreb v  ANA Crowne Plaza Hotelu je določil, da bosta prvi na teren stopili Polona Hercog in Kimiko Date-Krumm, za njima pa se bosta pomerili še Ajumi Morita in debitantka v naših vrstah Nastja Kolar, ki je kljub nižji uvrstitivi na teniški lestvici WTA dobila prednost pred Petro Rampre. Slednja je po več kot desetih letih spet dobila povabilo v reprezentanco, v kateri pa ni več Katarine Srebotnik. Velenjčanka se je na OP Avstralije poškodovala.

"Dobro je, da bo dvoboj odprla Polona, ki je odlično pripravljena in željna igre. To hkrati pomeni, da bo tudi v nedeljo začela kot prva. Kar se tiče naše druge igralke, sem za prvi dan izbrala mlado Kolarjevo, katera bo igrala drugi dan, pa bom določila šele po razpletu uvodnega dne," je povedala kapetanka slovenske ekipe Maja Matevžič.

Slovenska ekipa je zelo pomlajena in brez ene ključnih igralk dvojic, na drugi strani pa imajo Japonke ravno obratno situacijo. Njihova druga igralka Kimiko Date-Krumm šteje kar 41 let in ima cel kup izkušenj, tudi iz pokala Fed.

Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Fed na Japonskem in njihov uradni avtobus

Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Fed na Japonskem in njihov uradni avtobus

Slovenke so pred dvema letoma v Mariboru Japonke porazile s 4-1, vendar Polona opozarja: ''Tokrat bo drugače. Japonke so izbrale podlago in bodo imele prednost domače dvorane. V Mariboru smo imele podporo gledalcev me, zdaj pa je ta na drugi strani. V našem taboru se zelo dobro razumemo in smo pripravljene. Verjamemo vase in vse je mogoče''.

Japonska se na svetovni lestvici trenutno nahaja na 12. mestu, Slovenija pa na 16.  Najvišje postavljena tenisačica v dvoboju je Polona Hercog, ki je 36., njen dober štart pa bi vsekakor dal krila tudi mladi 17-letni Nastji, ki bo igrala kot druga. Naj omenimo še, da se bo posebej domače v Kobeju počutila veteranka Kimiko Date-Krumm (78. na WTA), saj je tu študirala. Nekateri starejši poznavalci ženskega tenisa se boste morda spomnili ene največjih zmag Japonke, ki prihaja prav iz pokala Fed. Leta 1996, se pravi 16 let nazaj, je Kimiko v Tokiu premagala slovito Steffi Graf.

V nedeljo sta najprej na vrsto dvoboja posameznic, v primeru izenačenega rezultata pa sledi še tekma dvojic. Japonke imajo tu specialistko Riko Fudživaro (24 lovorik), v naši vrsti pa ima Andreja Klepač na računu 11 naslovov.

Kimiko Date-Krumm pri 41. letih igra vrhusnki tenis

Kimiko Date-Krumm pri 41. letih igra vrhusnki tenis

Slovenke in Japonke so se doslej srečale dvakrat; 1999 na Nizozemskem so zmagale Japonke z 2:1, 2010 v Mariboru pa so bile s 4:1 boljše naše igralke.
 

Japonska -Slovenija
Datum: 04 Feb - 05 Feb 2012
Kraj: Bourbon Beans Dome, Kobe, Japonska
Podlaga: Trda (dvorana)


R1: Date-Krumm (JPN) v Hercog (SLO)
R2: Morita (JPN) v Kolar (SLO)

Sunday
R3: Morita (JPN) v Hercog (SLO)
R4: Date-Krumm (JPN) v Kolar (SLO)
R5: Fujiwara / Morita (JPN) v Hercog / Klepac (SLO)

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete