V Mariboru sta letos slavila Slovak Kovalik in Čehinja Šiniakova!

02.06.2014
V štajerski prestolnici sta se včeraj končala ITF in Futures turnirja, ki spadata v serijo slovenskih dogodkov pod okriljem pokrovitelja Petrol. Na igriščih ŽTK-ja je lovoriko dvignila Katerina Šiniakova, na Braniku pa Jožef Kovalik.

MARIBOR - Zmagovalka največjega slovenskega ženskega teniškega turnirja Infond Open (25,000 USD) je Čehinja Katerina Šiniakova. 

Na peščenih igriščih ŽTK Maribora je velika zmagovalka 18-letna češka tenisačica Katerina Šiniakova, ki je bila kot 165. tenisačica sveta 3. nosilka. Zmagala je tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah z rojakinjo Barboro Krejčikovo. 

Šiniakova je nasledila Polono Hercog, ki je v prestolnici Štajerske pokal dvignila lani, v finalu pa je s 6-1, 7-5 odpravila 21-letno Avstrijko Yvonne Neuwirth, 392. igralko sveta. Šiniakova je na poti do naslova v 2. krogu izločila tudi Dalilo Jakupovič, v četrtfinalu pa še zadnjo slovensko predstavnico, 16-letno Tamaro Zidanšek. 

Finale:

Katerina SINIAKOVA (CZE) [3] 6-1 7-5 Yvonne NEUWIRTH (AUT)

V finalu 10,000 USD vrednega peščenega turnirja ATP Futures na terenih Maribor Branika, pa je slavil 21-letni Bratislavčan Jožef Kovalik.

453. tenisač sveta iz Slovaške, je v finalu s 7-6(2), 6-1 kot 5. nosilec premagal četrtopostavljenega Juliena Cagnina iz Belgije, ki ima 19 let in je na 442. mestu računalniške lestvice. Kovalik je oddal niz le v polfinalu, na poti do dviga lovorike pa je v 2. krogu izločil tudi Slovenca Tomislava Ternarja.

Finale:

Jozef KOVALIK (SVK) [5] 7-6(2) 6-1 Julien CAGNINA (BEL) [4]

 

pripravil: L.S.

foto: infondopen.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete