Uauu, Nadal brez kančka usmiljenja do Đokoviča. Španec ujel Federerja po naslovih za grand slam.

11.10.2020
PARIZ, FRANCIJA - Z eno besedo briljantno. 34-letni Rafael Nadal je v finalu OP Francije zbrisal 1. igralca sveta Novaka Đokoviča in še enkrat več sporočil - TU SEM DOMA JAZ.

Odprto prvenstvo Francije se je letos zaradi pandemije koronavirusa odigralo pod drugačnimi vremenskimi pogoji, konec septembra in v začetku oktobra, a to ni prav nič zmotilo kralja peska Rafaela Nadala. Lovil je 13. naslov v Parizu, do njega pa prišel skoraj najbolj prepričljivo kot do sedaj. Do samega finala ni oddal niza, se tu soočil z letos izjemnim 1. tenisačem sveta Novakom Đokovičem, kar je bilo naznanilo, da bomo videli največji spektakel letošnje teniške sezone. No, če je Đokovič lani v finalu Melbourna ''natepel'' Nadala, je tokrat dobil ''bombe'' nazaj.  V 2 urah in 41 minutah je bil zanimiv le 3. niz, rezultat pa 6-0, 6-2, 7-5

Nadal ujel Federerja, oba imata 20 naslovov za grand slam
 

Tenisač iz Majorke je vpisal že 13. naslov na Roland Garrosu, dosežek, ki bo težko dosegljiv v naslednjih stotih, kaj stotih, tisoč letih. Na praktično svojem dvorišču je nepremagljiv, v vseh letih nastopanja je tu izgubil le dvakrat, za posladek pa dosegel jubilejno stoto zmago. Pa to še ni konec. Če se je 14 grand slam naslovov Peta Samprasa pred petnajstimi leti zdelo nedosegljivih, pa so ga že nekaj časa nazaj prehiteli vsi trije iz t.i. velike trojke Federer-Nadal-Đokovič, se je 20 naslovov velikega teniškega čarovnika iz Švice Rogerja Federerja zdelo fantastična številka. A od danes naprej pri tej magični številki ni sam. Izjemni španski teniški matador Rafael Nadal ga je ujel pri le 34 letih, tri za njima zaostaja Novak Đokovič. Zlata era tenisa se nadaljuje, nihče od njih pa še zdaleč ni rekel zadnje besede, tudi Federer, ki bo naslednje leto praznoval 40 let. Srb je tu najmlajši in ima vse možnosti, da ujame oba.

Novak Đokovič je bil brez možnosti proti peščenemu kralju v finalu Roland Garrosa

Novak Đokovič je bil brez možnosti proti peščenemu kralju v finalu Roland Garrosa

V eni šolski uri do kravate
 

Nadal je v samo eni šolski uri odčital lekcijo na rdečem pesku Đokoviču, zavezal mu je kravato. Ni dvoma, da je Novak poskušal vse ( v peti igri je vodil 40:0), toda Španec je bil zbran in osvajal točko za točko, igro za igro, bombe so letele iz vseh strani. Podeliti kravato v medsebojnih dvobojih Nadala in Đokoviča je prava redkost in to v velikem finalu turnirja za veliki slam. Začetek je spominjal na tisti finale izped dvanajstih let (2008), ko je Španec v finalu OP Francije Federerjeu oddal vsega 4 igre (6-1, 6-3, 6-0). 

S suvereno igro do dveh nizov prednosti
 

33-letni Đokovič se je vpisal na semafor v 1. igri 2. niza. Minilo je skoraj uro igre, da mu je uspelo vpisati številko 1 ob svojem imenu, vse to pa ni iztirilo Nadala. Potrpežljivo je igral in spet dvakrat vzel servisno igro ter povedel 5-1, Đokoviču je do konca niza uspelo le še dobiti igro na svoj začetni udarec. 

Odpor Srba v 3. nizu
 

Po rezultatu 2-2 v 3. nizu je Rafa brez izgubljene točke z brejkom ušel na 3-2 in zdelo se je, da za najboljšega srbskega športnika ni več rešitve. Nadal je deloval kot naoljen stroj, ''mašina'', ki pa ji je Đokovič prvič v finalu vzel zagon. Ribrejk za 3-3 je dal upanje 1. igralcu sveta, da se da, če ne zmagati, pa vsaj igrati in nuditi dostojen odpor kralju peska. Navsezadnje je Đokovič znan po svoji železni nepopustljivosti, ki jo je nazadnje pokazal lani v finalu Wimbledona, kjer je vstal od mrtvih proti Federerju. Dobro se je držal Novak, glede na prva dva niza,, vse do 11. igre, ko je spet klonil na servisu, v naslednji pa je Rafa le še potrdil brejk brez izgubljene točke in z zaključno točko - asom.

Tako se je Rafa Nadal razveselil 13. zmage na OP Francije, 100. dobljenega dvoboja na pariškem svetem pesku in zadnje točke, ki jo je zaključil z asom

Tako se je Rafa Nadal razveselil 13. zmage na OP Francije, 100. dobljenega dvoboja na pariškem svetem pesku in zadnje točke, ki jo je zaključil z asom


Roland-Garros 2020 
Kraj: Pariz (Francija)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 21.09.2020 - 25.09.2020
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €38.000.000
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Finale:

2-Rafael Nadal (Spain) beat 1-Novak Djokovic (Serbia) 6-0 6-2 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete