Več kot 500 igralcev v samoosamitev, a na OP Avstralije vseeno pričakujejo 30,000 ljudi na dan

04.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Zaradi pozitivnega primera hotelskega uskužbenca so organizatorji OP Avstralije v samoosamitev poslali več kot 500 igralcev ter nato na testiranje.

Lansko leto ob tem času je bilo OP Avstralije v Melbournu že končano, kasneje pa je pandemija koronavirusa Covid-19 povsem premešala štrene. Leto dni po izbruhu v Vuhanu tudi približno še ni vse tako, daleč je še vrnitev v normalo.

Kljub temu, da v Avstraliji nimajo težav z okuženimi, pa je en samcat pozitiven primer naredil kaos. Prireditelji so zaradi pozitivnega izvida na okužbo z novim koronavirusom enega od hotelskih delavcev v hotelih, kjer prebivajo tudi teniški igralci pred turnirjem v Melbournu, ustavili pripravljalne turnirje in začeli množično testiranje.

Vseeno so organizatorji prvega turnirja za grand slam v sezoni prepričani, da le ta ni ogrožen- Začel se bo 8. februarja, tri tedne kasneje kot ponavadi. Ob 9.00 so začeli testirati vse vpletene. ''Ne dvomim, da bodo vsi izvidi negativni'', je povedal direktor turnirja Tiley, ki pričakuje do 30,000 obiskovalcev na dan. Upajmo, da bo šlo vse po načrtih in bomo gledali izjemne obračune pred gledalci, kar bo največji dogodek po izbuhu pandemije, ki bo imel gledalce.

Prestavljen je tudi žreb OP Avstralije, za en dan. Zaradi testiranja bo žreb izveden v petek, morali pa bi ga v četrtek.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete