Velik preobrat in uspeh kareire Jelene Vesnine v ruskem finalu Indian Wellsa

19.03.2017
INDIAN WELLS, ZDA - Rusinja Jelena Vesnina je po maratonskem in dramatičnem obračunu dobila finale WTA Premier turnirja v Indian Wellsu.

Rusinja Jelena Vesnina je lani v Indian Wellsu igrala kvalifikacije in izgubila v 1. krogu, letos pa prišla vse do konca in dvignila največjo lovoriko v karieri. 

V finalu enega največjih turnirjv serije WTA je priredila izjemen preobrat. Po zaostanku niza in 1-4 v 2. nizu je uspela tehtnico nagniti na svobjo stran. Tudi v 3. nizu je bila zadaj (2-4), ni se predala in na koncu slavila s 6-7(6), 7-5, 6-4. Na kolena je spravila rojakinjo Svetlano Kuznjecovo.

Dekleti ne spadata v mlajšo generacijo, saj sta stari že 30 let in več. Vse to potrjuje, da tudi v ženski konkurenci meja starosti postaja vse višja. Navsezadnje sta to potrdili tudi sestri Williams s finalom OP Avstralije.

Po več kot desetih letih sta Vesnina in Kuznjecova poskrbeli za ruski finale Indian Wellsa, drugega v zgodovini kalifornijskega turnirja. 

''Res nisem bila prepričana v uspeh. Da bom osvojila ta turnir in v finalu premagala Svetlano, ne, to skoraj ni res. Ko sem bila v 2. nizu v zaostanku 1-4 se je zdel uspeh oddaljen kot svetlobna leta. Po zaostanku sem se bolj sprostila in uspelo mi je'', je povedala široko nasmejana Vesnina.

Osmopostavljena Kuznjecova je dobila 1. niz po podaljšku in 71 minutah. Izkoristila je tretjo žogo za niz pri 7/6 v tajbrejku. Vesnina se je pobrala šele po zaostanku 1-4 v drugem delu. Morda ji je pomagal tudi krajši nasvet trenerja in očeta Sergeja. Uspelo ji je dobiti niz še pred  morebitnim tajbrejkom, v 3. nizu pa je vpisala ključni brejk v 9. igri. Po treh urah igre se je lahko razveselila največjega uspeha v karieri, le ta ko bo v ponedeljek izstrelil na karierno 13. mesto WTA lestvice.

Vesnina je igrala 10 finale kariere, največjega, osvojila pa tretji turnirski naslov. V Indian Wellsu je do danes poznala pot do lovorike, a le v dvojicah. Jelena je seveda odlična tenisačica dvojic in BNP Paribas Open je osvojila trikrat. Na drugi strani se je Kuznjecova znašla v tretjem finalu turnirja v Coachella Valley, vsa tri je izgubila. V karieri jih je zbrala kar 40.

No, turnir v Indian Wellsu pa junake bogato nagradi. Vesnina je za zmago dobila skoraj 1,2 milijona USD, prav revna pa ne odhaja tudi finalistka. Kuznjecova je svoj bančni račun nadgradila za skoraj 600,000 USD.


BNP Paribas Open
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Kraj: Indian Wells, Kalifornija, ZDA
Datum: 8. 3. 2017 - 19. 3. 2017
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 6,993,450
http://www.bnpparibasopen.com/en

Finale:

14-Elena Vesnina (Russia) beat 8-Svetlana Kuznetsova (Russia) 6-7(6) 7-5 6-4


pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete