Veliki "Rafa" bo nosil špansko zastavo na otvoritvi OI v Londonu!

21.06.2012
Španski teniški matador Rafael Nadal je bil izbran za nosilca španske zastave na otvoritveni slovesnosti, ki bo 27. julija na OI v Londonu!

Rafael Nadal je ob tem dejal: "Zame bo nošenje zastave in predstavljanje vseh španskih športnikov na OI izjemna čast. To bo eden od najbolj pomembnih trenutkov v moji karieri. Lahko rečem le hvala in zaželim svojim kolegom vse najboljše"!

Rafael Nadal bo v Londonu branil zlato med posamezniki iz Pekinga 2008, igral pa bo še v igri dvojic skupaj z Marcelom Granollersom. To bodo njegove tretje olimpijske igre!

Španec je v dosedanji karieri osvojil 11 grand slam turnirjev, od tega kar 7 v Roland Garrosu in je pravi nacionalni junak.

Teniški turnir se bo odvijal od 28 julija do 5. avgusta, na sveti travi Wimbledona. Nadal je tam 2 x dvignil zmagovalno lovoriko!

Lahko se zgodi, da bodo na OI v Londonu kar 4 predstavniki tenisa nosili zastavo svoje domovine na otvoritveni slovesnosti. Uradno sta že določena Marija Šarapova(Rusija) in Rafael Nadal(Španija), verjetno pa bo ta čast pripadla še Novaku Djokoviču(Srbija) in Rogerju Federerju(Švica). Za sledjega bi to bilo že tretjič!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete