Roger Federer lovi v Londonu nov rekord!

19.11.2011
Kljub temu, da je srbski teniški igralec Novak Djokovič dominiral v letošnji sezoni, ima veliki Švicar Roger Federer priložnost za nov rekord v svoji bogati teniški karieri!

Če bi švicarski teniški maestro Roger Federer osvojil prihajajoči zaključni ATP turnir v Londonu, bi prišel do 6 lovorike na katerem igra 8 najboljših igralcev ob koncu sezone in s tem bi se sam povzpel na 1. mesto v zgodovini tenisa. Sedaj si prestol deli z Ivanom Lendlom in Peteom Samprasom, vsi so zaključni turnir osvojili 5 x !

 "To je še dodatna motivacija. Da ima nekdo priložnost postavljati takšne mejnike, je nekaj neverjetnega in zagotovo bom ekstra motiviran za končni uspeh. Lepo je biti v takšni elitni skupini. To je nekaj zelo redkega"!

Medtem, ko se Novak Djokovič v zadnjem času bori s poškodbo ramena, je Švicar (najstarejši udeleženec zaključnega turnirja (30)), ob koncu sezone v odlični formi. Roger se bo tokrat že v skupini pomeril s svojim večnim rivalom in lanskim finalistom Špancem Rafaelom Nadalom. Lani ga je premagal v finalu, v medsebojnih obračunih pa je Nadal še vedno boljši s 17:8, a sta jih večino odigrala na peščeni podagi, kjer je Španec nesporni vladar!

"To je nekaj posebnega. Uživam, ko igram proti Rafi. S tem ne mislim samo na lansko zmago proti njemu ampak sem užival tudi ob porazih v Wimbledonu, Rimu in še kje. Odigrala sva nekaj epskih dvobojev in vesel sem, da se bova pomerila tudi tukaj"!

Še pred tem se bo Švicar v 1. dvoboju supine B pomeril s Francozom Jojem-Wilfriedom Tsongo, ki ga je premagal v četrfinalu letošnjega Wimbledona, a je v naslednjih dvobojih Roger ponovno prevladal nad njim.

"Jo je zelo nevaren. Lahko me premaga s silo"!

Španski teniški matador Rafael Nadal si je pred zaključnim turnirjem privoščil 5 tedenski odmor. Rafael je poudaril, da v tem času ni študiral kako premagati Novaka Djokoviča, ki ga je letos kar 6 x premagal v velikih finalih in ga spodrinil s teniškega trona :

"Celo življenje delam zase in poskušam izboljšati svojo igro. Ne treniram vsak dan in pri tem mislim na Novaka. Imel je neverjetno sezono. Zelo težko je ponoviti takšen nivo tenisa, zelo, zelo težko. Če bom dvignil nivo svoje igre, on pa bo malo popustil, bo priložnost tukaj. Tudi ostali bodo imeli priložnost. Moj cilj ni Novak Djokovič ampak hočem igrati bolje kot letos"!

Vsekakor za Špancem ni slaba sezona in tega se zaveda tudi sam :

"Igral sem v finalih zadnjih 3 grand slam turnirjev in odigral še kar nekaj dobrih turnirjev. Izgubil sem nekaj pomembnih dvobojev, a sem nekatere tudi zmagal. Sezona ni bila perfektna, a lahko rečem, da je bila dobra"!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete