"Pogrešam Rafo, Novak je zasluženo št. 1," je dejal Roger Federer!

06.11.2012
Včeraj se je v O2 Areni v Londonu spektakularno začel zaključni turnir najboljših teniških igralcev na svetu, a sijaj ni popoln, saj manjka igralec, ki že vrsto let kroji sam svetovni vrh tenisa, Španec Rafael Nadal!

Nesporni "kralj peska" Rafael Nadal, je zadnja 3 leta nastopal na zaključku sezone v Londonu, leta 2010, je igral v finalu in izgubil proti večnemu rivalu Rogerju Federerju, a tokrat mu je poškodba kolena preprečila nastop. Pozornost sedaj pleni rivalstvo med Andyem Murrayem in Novakom Djokovičem, vendar mnogi pogrešajo Rafaela Nadala, nenazadnje tudi Roger Federer :

"Ko se turnir enkrat začne nažalost pozabiš na ostala dogajanja. Takrat ne misliš veliko o drugih stvareh. Žreb je brez dvoma nekoliko lažji, saj je Rafael velik šampijon in zagotovo ga veliko ljubiteljev tenisa pogreša, turnir pa bi bil z njegovimi privrženci še bolj vznemirljiv. Seveda ima sedaj priložnost nekdo drug," je dejal veliki Švicar, ki bo skušal še tretjič zapored osvojiti London in povečati svoj rekord dobljenih zaključnih turnirjev na 7!

"Nikoli ni enako, če Rafael igra turnir ali ne, a poškodbe se včasih dogajajo in vsi mu želimo dobro ter vrnitev prihodnje leto"!

Veliki Švicar je z 31 leti najstarejši udeleženec zaključnega turnirja in glede na rezultate v prejšnjih letih podlaga v Londonu še vedno ustreza njegovemu načinu igranja. Če bo ujel ritem že proti Srbu Janku Tipsareviču bo težko zaustavljiv. Ne glede na to ali bo ubranil naslov ali ne, je Švicar poudaril, da si je Novak Djokovič zaslužil št. 1 :

"Novak Djokovič je prava št. 1, o tem ni dvoma. Do št. 1 ob koncu leta ne prideš slučajno. Položaj na lestvici kaže kako si igral v 365 dneh. Seveda se lahko spremeni že po OP Avstralije, a trenutno je situacija povsem jasna. Ta turnir je nekakšen bonus za osmerico najboljših, da se pomerijo med seboj, poskušajo doseči čim več in v stilu končajo letošnjo sezono"!

Roger Federer se strinja, da je rivalstvo Andyj Murraya in Novaka Djokoviča zaznamovalo letošnjo sezono tako kot sta veliko prejšnjih Rafael in on :

"Takoj sem vedel, da bosta Novak in Andy veliko let krojila vrh tenisa. Zdi se da sta sedaj na višku, v soju luči, kjer lahko pokažeta svoj najboljši tenis. Seveda pogrešamo Rafo, ki pripada vrhu, letos je osvojil grand slam turnir. Rad bi ga videl čim prej na igrišču in igral proti njemu, saj se v zadnjih letih nisva velikokrat pomerila"!

Roger Federer in Janko Tipsarevič bosta danes igrala prvi dvoboj skupine B. Začetek je predviden ob 14.45!

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete