Venus Williams odpovedala nastop v Wimbledonu!

19.06.2013
5 x zmagovalka prestižnega teniškega turnirja v Wimbledonu Američanka Venus Williams, je odpovedala letošnji nastop!

LONDON, V.B. - 33-letna Venus Williams je na socialnem spletnem omrežju Facebook zapisala, da je ekstremno razočarana, saj ljubi igranje na "sveti" travi Wimbledona.

"Potrebujem čas, da saniram poškodbo hrbta. Veselim se povratka na igrišče, takoj ko bo to mogoče. Moj cilj je vrnitev do dvoboja svetovnega ekipnega prvenstva v Washingtonu 8. julija. Vsem oboževalcem se zahvaljujem za podporo, kmalu se bomo videli na igrišču," je sporočila Venus!

Venus Williams si je poškodovala hrbet nekje v začetku aprila, takrat je morala odpovedati nastop na WTA turnirju v Madridu. Vrnila se je na WTA turnirju v Rimu in v 1. krogu izgubila z Britanko Lauro Robson. Najprej je mislila odpovedati Roland Garros, a je vseeno nastopila. V več kot 3 ure trajajočem dvoboju je izgubila proti Poljakinji Urszuli Radwanski, ob koncu je imela težave pri serviranju.

Venus je leta 2008 osvojila svoj zadnji naslov v Wimbledonu, ko je v finalu premagala sestro Sereno in naslednje leto v finalu izgubila proti njej. Od takrat ni imela uspeha v Londonu. 2 x jo je izločila Bolgarka Cvetana Pironkova (2010, 2011), lani pajo je v 1. krogu šokirala Rusinja Jelena Vesnina (6:1,6:3).

Od leta 2011 Američanka trpi za kronično vnetno avtoimunsko boleznijo  (Sjogrenov sidrom)!

"Ni se lahko nositi s to boleznijo, toda sem močna in borka. Mislim, da sedaj ne igram le zase, ampak tudi za druge ljudi, ki se ne počutijo dobro. Zame je bilo danes zelo pozitivno, da sem lahko igrala 3 ure. Konstantno izboljšujem svoje počutje. Nikoli se ne bom predala, na neki točki se moramo tako in tako vsi upokojiti," je v Parizu dejala Venus Williams!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete