Venus Williams po predaji Garbine Muguruze Blanco osvojila Vuhan!

03.10.2015
Američanka Venus Williams je velika zmagovalka WTA Premier turnirja v Vuhanu, v dvojicah sta znova slavili Švicarka Martina Hingis in Indijka Sania Mirza!

VUHAN, KITAJSKA - 35-letna Američanka Venus Williams je osvojila svoj največji teniški turnir v zadnjih petih letih. Morda si ni želela, da bi do tega prišlo s predajo nasprotnice, a gotovo se ne bo pritoževala, saj je bilo vse v njenih rokah in si je naslov vsekakor zaslužila. Na koncu je bilo 6-3, 3-0, nato je 21-letna Španka predala!

Na začetku je bilo izenačeno, igralki sta si 2 x izmenjali brejk in Venus je povedla s 4-3. Od tu naprej je šlo vse po diktatu Williamsove, Muguruza je po petih zaporednih izgubljenih igrah predala dvoboj. Venus je osvojila 47. WTA turnir v karieri, prvi iz serije Premier po Dubaju leta 2010. Bila je že tik pred izpadom v četrtfinalu in polfinalu, a je pokazala zakaj je bila nekoč 1. igralka sveta.

Venus: "Čestitke Garbini za nastope do finala. Vem, da si včeraj imela težak dvoboj. Ni lahko igrati, če nisi 100% pripravljen in morda jaz ne bi imela možnosti za zmago, če bi ti igrala na najvišjem nivoju"!

Garbine: "Zame je to žalosten dan, ker sem morala predati dvoboj, a za menoj je odličen teden in moram se zahvaliti gledalcem za vso podporo. Seveda moram tudi čestitati Venus, ki je ves čas igrala zelo dobro. Upam, da se bova kmalu znova pomerili in da bom takrat prikazala veliko več"!

Venus se bo iz 24. prebila na 14. mesto WTA lestvice, Garbine pa iz 8. na 5. in bo prvič v karieri med TOP5 na svetu. Obe sta tudi v igri za zaključni turnirv Singapurju!

V igri dvojic smo imeli Slovenci dve predstavnici, ki pa sta izpadli že v uvodnem nastopu. Andreja Klepač se je poslovila v prvem , Katarina Srebotnik pa v 2. krogu! Že sedmič letos sta slavili 1. nosilki Martina Hingis in Sania Mirza, ki sta se "sprehodili" do naslova. Nobenemu paru nista prepustili več kot 5 iger. Za Švicarko je bila to že 48. WTA trofeja, za Indijko pa jubilejna 30. v igri dvojic!

 

 

Dongfeng Motor Wuhan Open
Datum: 27.09.2015 - 03.10.2015
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $2,212,250
Podlaga: Trda
http://www.wuhanopen.org/Finale:

Venus Williams (U.S.) beat 5-Garbine Muguruza Blanco (Spain) 6-3 3-0 (Muguruza retired)

 

foto: zimbio.com

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete