Muguruzi turnir v Pekingu, 1 milijon USD in 4. mesto na WTA lestvici

11.10.2015
PEKING, KITAJSKA - Španka Garbine Muguruza je prišla do največje lovorike v karieri. Osvojila je WTA Premier dogodek v Pekingu, ki ji je prinesel tudi 4. mesto na računalniški lestvici in 1 milijon ameriških zelencev.

Letošnja finalistka OP Francije Garbine Muguruza je v finalu močnega WTA turnirja v Pekingu s 7-5, 6-4 premagala Timeo Bacsinszky ter bo v ponedeljek 4. igralka sveta, le 1 točko od 3. mesta.

Švicarka Bacsinszkyeva je imela za sabo najboljši teden v karieri, sploh prvič se je uspela prebiti v finale kakšnega tako velikega turnirja in to po tem, ko je ekspresno izpadala na turnirjih pred tem (Toronto, Cincinnati, New Haven in OP ZDA). Tudi obračun za naslov je začela izjemno in v 1. nizu povedla 5-2, nato pa je Španka našla samo sebe in s petimi zaporednimi igrami nasprotnici prekrižala načrte. Tudi v 2. nizu se je Muguruza morala vračati po zasotanku 0-2. Uspelo ji je v popolnosti, za nagrado pa je prejela skoraj 1 milijon ameriških dolarjev.

Garbine Muguruza je pred nekaj dnevi dopolnila 22 let in je najmlajša tenisačica s tako veliko lovoriko po Petri Kvitovi, ki je imela 21 let ob zmagi na zaključnem turnirju leta 2011.

Timea Bacsinszky bo v ponedeljek prvič v TOP10 na WTA lestvici

Timea Bacsinszky bo v ponedeljek prvič v TOP10 na WTA lestvici

Timea Bacsinszky pa kljub porazu ne bo odšla iz Pekinga praznih rok. Ob bogatem čeku se bo prvič v karieri prebila v TOP10 na WTA lestvici, pred njo pa je to uspelo le trem švicarskim tenisačicam. 

''Ta turnir namenjam eni osebi, trenerju Dimitriju. Ni veliko manjkalo, da bi pred dvemi leti postavila lopar v kot, ta mož pa me je spodbujal prav vsak dan. V TOP10 si pripeljal Stanislasa, sedaj tudi mene, hvala ti za vsak dan'', je povedala Bacsinszkyeva.

 

China Open
Kategorija: WTA Premier
Datum: 05.10.2015 - 11.10.2015
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 4,720,380
http://www.chinaopen.com.cn/


Finale:

5-Garbine Muguruza Blanco (Spain) beat 12-Timea Bacsinszky (Switzerland) 7-5 6-4     

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete