Vesnina v finalu Eastbourna povozila Hamptonovo!

22.06.2013
EASTBOURNE, VB - Rusinja Jelena Vesnina (36. na WTA) se veseli naslova na travnatem WTA turnirju serije Premier v Eastbournu, ki je bil zadnja priprava in za nekatere generalka pred Wimbledonom.

V finalu  nepostavljenih tenisačic,  je Rusinja Jelena Vesnina izkoristila krč Američanke Jamie Hampton (41. na WTA), ki se je v boju za lovoriko znašla prvič.

V Devonshire Parku je 26-letnica, ki trenira v olimpijskem Sočiju, v velikem finalu slavila s 6-2, 6-1. Oblačno in  vetrovno vreme ji je bolj odgovarjalo kot tri leta mlajši tekmici, ki se je upirala 75 minut. Po začetnih 2-2 je prva zapretila Hamptonova, a je brejk prednosti ekspresno izgubila. Vesnina je igrala vse  bolje in bolje, Američanka pa je za nameček začela delati vse več napak in rezultat je bil hitro v korist Rusinje, ki je dobila zadnjih 8 iger od 9. 

V polfinalu je Hamptonovi uspela tretja zmaga nad TOP 10 igralko sveta, ko je ubranila dve zaključni žogi Wozniackijevi, Vesnina pa je Wickmayerjevi prepustila le dve igri. Ruska tenisačica je delno popravila 'score' v finalih. Sedaj ima 2 turnirski zmagi iz osmih final.

Jelena  Vesnina je zasluženo dvignila pokal v Eastbournu

Jelena Vesnina je zasluženo dvignila pokal v Eastbournu

 

AEGON International
Kategorija:  WTA Premier
Datum: 17.06.2013 - 22.06.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: $690,000
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/AEGON-British-Tennis-Series/AEGON-International/


Finale:

Elena Vesnina (Russia) beat Jamie Hampton (U.S.) 6-2 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete