Žemlja izpadel v 1. krogu Eastbourna po seriji napak v zadnjih dveh nizih!

17.06.2013
Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja, se je za pripravo na prestižni turnir v Wimbledonu udeležil ATP turnirja v Eastbournu, ki se igra na travi! Po dobljenem 1. nizu proti staremu znancu Fogniniju, je v drugemin tretjem ostal skoraj brez priložnosti za brejk in po seriji napak izpadel.

EASTBOURNE, V.B. -  26-letni Grega Žemlja (53.) se je v 1. krogu ATP 250 travnatega turnirja v  Eastbournu pomeril z  vrstnikom, Italijanom Fabiom Fogninijem (30. na  ATP) in izgubil  s 6-7, 6-2, 6-4. To je bil njun 5. medsebojni dvoboj in četrta zmaga igralca iz apeninskega polotoka. En obračun sta odigrala še v  mladinski konkurenci leta 2004.

V 1. nizu  smo gledali "ženski" tenis, saj sta igralca vsak po 3 x izgubila svoj servis in to na travi. Žemlja je povedel 1:0 z  brejkom, ob koncu  pa se je pri zaostanku s 4:5 rešil z brejkom in  niz  se je odločal v podaljšani igri. Tam je imel Grega prvo zaključno žogico pri vodstvu s 6:4 na svoj servis, a je kratko žogico Italijana poslal čez zadnjo osnovno linijo, pri vodstvu s 7:6 pa je z asom zaključil 1. niz v svojo korist. Fabio se je v svojem slogu  "šopiril" in vrgel lopar v tla, nezadovoljen s sodniško odločitvijo,  a  ni nič pomagalo!

Če je Grega v prvem nizu kljub izgubi servisov prihajal do ribrejkov, je bilo v 2. nizu vse drugače. Nasprotnik, doma iz San Rema, je zaigral velikobolj  suvereno na začetnem udarcu, onemogočil vse poti Žemlje do brejka in hitro izenačil stanje na semaforju na 1-1 v nizih. Grega je trpel na drugem servisu, kjer je osvojil le 5 točk od 15.

Podobo zgodbo smo spremljali tudi v nadaljevanju. Kranjčan nikakor ni zmogel parirati v daljših izmenjavah, za nameček  pa ni stekel tudi servis, kar je botrovalo  takojšnjemu zaostanku 0-2. Odsotek zadetih prvih servisov je Žemlji drastično padal, od 52% v 1. nizu, do 34% v drugem,  na začetku  tretjega je imel celo  le 20%. Ritem igre  je po izgubljeni servisni igri ujel, ne pa tudi priključka. Zadnjo priložnost je Grega zapravil  pri 4-5 (40:30), ko mu je Italijan ponudil mini priložnost. Fognini je po  ubranjenju brejk točke skrbno odigral do konca ter se  prebil v 2. krog po malo manj kot 2 urah igre.

 

AEGON International
Kategorija: ATP World Tour 250 
Datum: 17.06.2013 - 22.06.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 525,060
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/AEGON-British-Tennis-Series/AEGON-International/


1. krog:

8-Fabio Fognini  (Italy) beat Grega Zemlja (Slovenia) 7-6(6) 2-6 6-4

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete