Victor Estrella-Burgos dokazal, da "nemogoče je mogoče"!

09.02.2015
Le 173cm visoki teniški igralec iz Dominikanske Republike Victor Estrella-Burgos se je z zmago na ATP250 turnirju v Ekvadorju vpisal v teniško zgodovino!

QUITO, EKVADOR - 34-letni Victor Estrella-Burgos (73. na ATP) je postal najstarejši tenisač s prvencem na ATP turneji v odprti eri tenisa. V finalu ATP250 turnirja v Quitu je "krvavo garal" in na koncu zlomil odpor leto mlajšega Španca Felicijana Lopeza (14.) s 6-2, 6-7(5), 7-6(5) v nizih. To je bil drugi finale danes in drugi letos, kjer sta v finalu igrala 2 igralca stara več kot 30 let.

Športnik leta v Dominikanski Republiki je sploh prvi Dominikanec, ki je osvojil ATP turnir. Po Čehu Jiriju Veselyju (Auckland) je drugi igralec v tej sezoni izven TOP50, ki je osvojil ATP naslov. Čeprav je imel Victor včeraj naporen dan, saj je igral še finale parov (poraz), je v 1. nizu začel z brejkom in nato še z enim v 7 igri povedel z 1:0 v nizih. V 2. nizu sta oba držala svoj servis, Španec pa je v podaljšani igri izkoristil 4. žogico za niz in izenačil na 1.

Dominikanca to ni zmotilo in v 3. nizu je začel še bolje ter z brejkom prednosti povedel s 4:1, a Felicijano se nikakor ni hotel predati in je izid poravnal. Končnega zmagovalca je dala podaljšana igra, kjer je Victor zaključil drugo "match" točko ter dokazal, da nikoli ni prepozno za uspeh na ATP turneji. Dvoboj je trajal 2 uri in 17 minut.

Kljub porazu je tudi španski veteran popravil svoj rekord. S 7000 doseženimi asi je prišel na 9. mesto večne lestvice (3. med aktivnimi igralci).

Victor: "Quito bo imel sedaj posebno mesto v mojem srcu. Že pred tem sem tu osvojil ATP Challenger. Danes je bilo zame zelo težko. Imel sem prednost niza in nato lepo vodstvo v 3. nizu, a se je vse odločalo v podaljšani igri, kjer sem se končno malo sprostil in hvala bogu zmagal"!

Lopez: "Praktično je dominiral cel dvoboj. V podaljšani igri me je ubila napaka pri lahki žogici ob mojem vodstvu. Imel bi 5:4 in dva servisa, a to je tenis"!

 

Ecuador Open Quito
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 02.02.2015 - 08.02.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 494,310
http://www.ecuadoropenquito.com/


Finale:

8-Victor Estrella (Dominican Republic) beat 1-Feliciano Lopez (Spain) 6-2 6-7(5) 7-6(5)


 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete