VIDEO! Andy Roddick z neverjetno točko do svojega 30. naslova v obračunu revolverašev!

21.02.2011
MEMPHIS, ZDA - Vsi, ki so gledali finalni dvoboj na teniškem ATP 500 turnirju v Memphisu, so bili priča velikemu obračunu serverjev, ki je je spominjal na klasični ameriški vestern, kjer se 2 revolveraša pomerita na življenje in smrt!

Na koncu je 'kralj' Roddick zdržal pred naletom mladega 'princa' Miloša Raonića in z neverjetno točko osvojil že svoj 30. turnir v karieri. Rezultat se je glasil 7:6(7), 6:7(11), 7:5, dvoboj pa je trajal 2 uri in 36 minut! Andy je tako postal 8. Američan v zgodovini z vsaj 30. naslovi v žepu in je že 11 leto zapored osvojil vsaj 1 turnir v sezoni, s čimer se od aktivnih igralcev lahko pohvali le še Roger Federer!

Tokrat so odločile izkušnje

Tokrat so odločile izkušnje

Za Andyja Roddicka je zmaga toliko večja, ker še nekaj ur pred finalom ni vedel ali bo lahko igral, saj se ga je lotila visoka vročina, ki jo je dobil od bolne žene Brooklyn Decker.

VIDEO :

V 1. nizu sta igralca držala svoj servis do podaljšane igre, še posebej pa je bil suveren Miloš, ki je dosegel 17 asov. Ker Kanadčan ni izkoristil svoje priložnosti, je to storil Američan z neubranljivim servisom in dobil podaljšano igro z 9:7!

V 2. nizu sta oba izgubila servis takoj na začetku, nato pa se je niz ponovno odločal v podaljšani igri. Tokrat sta morala odigrati 24 točk, v dvoboju živcev pa je bil boljši Raonić s 13:11!

V 3. nizu je pobudo prevzel Roddick, povedel s 4:1 in imel priložnost še za en odvzem servisa, ko je v 6. igri vodil s 15:40. A to se ni zgodilo in kanadčan je dobil svoj servis ter ga že naslednjo igro odvzel Roddicku. Andy je imel še eno priložnost za zmago pri vodstvu 5:4 in 30:40, a je tudi to splavalo po vodi, saj se je Raonić rešil s servisom, ki je dosegel hitrost 240 km/h. V 12 igri pa je Roddick z neverjetnim udarcem, ko se je vrgel proti žogici kot bi skočil v bazen, dosegel zmagovito točko in spravil občinstvo v stoječe ovacije!

Andy se je vrgel kot, da bi bila pod njim voda in ne trdi beton!

Andy se je vrgel kot, da bi bila pod njim voda in ne trdi beton!

Andy Roddick je po dvoboju dejal : "Glede na okoliščine je to moja najboljša točka v življenju. Nisem veliko razmišljal pri tem udarcu, vrgel sem se in si mislil, da žogica nikoli ne bo končala v igrišču, a ko sem slišal vpitje gledalcev, sem dojel, da mi je uspelo"!

"Miloš je res neverjeten server. Če bo še malo izboljšal gibanje po igrišču bo prišel zelo visoko, saj ga bo servis držal vedno v igri tudi ob morebitnih vzponih in padcih. On je eden najboljših serverjev, ki sem jih kdajkoli videl"!

Miloš Raonić : "Za menoj sta dva dolga tedna. Dal sem vse od sebe, a se tokrat ni izšlo v mojo korist. Vseeno je bil to zame brilijanten finale. Pritisnil sem Andyja do konca. Andy je že vrsto let top 10 in na vse skupaj lahko gledam le pozitivno"!

 

Regions Morgan Keegan Championships 2011
Memphis, ZDA
14.02.2011-20.02.2011
Nagradni sklad: $1100000
Podlaga: Trda (dvorana)
Tip: ATP


Finale :

(1) A Roddick : Miloš Raonič 7:6,6:7,7:5

 

Pripravil . Marjan B.

foto : images.google

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete