V finalu Memphisa kralj Roddick proti princu Raoniču!

20.02.2011

MEMPHIS, ZDA – Večina medijev poudarja, da bo najboljši ameriški teniški igralec Andy Roddick danes igral 50 finale na ATP turneji, a Andyju je bolj všeč druga druga številka :

"Boljše kot 50 finale je dejstvo, da lahko osvojim 30. turnir v karieri. To je glavni cilj v finalu. Mislim, da je to kar lepa številka. Ne vem koliko igralcev je osvojilo 30 turnirjev in vsekakor se lepše sliši kot 29"!

Andy lovi 30. turnirsko zmago

Andy lovi 30. turnirsko zmago

Od aktivnih igralcev sta le Roger Federer (67) in Rafael Nadal (43) osvojila več turnrijev. Andy Roddick je v polfinalu premagal povratnika po poškodbi Argentinca Juana Martina del Potra s 6:3, 6:4 v nizih. Andy je tako prišel v svoj 5. finale v šestem nastopu v Memphisu. Zadovoljen je bil z igro in zmago proti Argentincu, s katerim je izgubil prve tri dvoboje :

"Verjetno je to moj najboljši dvoboj v tem letu, vključno z Avstralijo. Odigral sem samo eno slabo igro"!

V Memphisu bo Andy lovil 3. lovoriko in do sedaj je to uspelo le Jimmyju Connorsu in Tommyju Haasu. Del Potro do polfinala ni izgubil servisa, Andy pa mu je vzel servis že v 2. igri. Argentinec je imel tudi nekaj težav z levo nogo in je zahteval zdravniški tretma :

"Igral je zelo dobro, izredno serviral in v ključnih trenutkih bolje kot jaz"!

V drugem polfinalu je Kanadčan Miloš Raonić v treh nizih ugnal Američana Mardyja Fisha s 6:4, 4:6, 6:3. 20-letni Miloš Raonić je kot sam pravi v neverjetni seriji, a se še ne misli ustaviti. Igral bo v svojem 2. finalu zapored, na tribunah pa ga spremlja nekaj navijačev s kanadskimi zastavami :

"Igram neverjetno in imam neverjetne rezultate"!

29-letni Mardy Fish je do sedaj videl igrati Miloša le 30 minut na televiziji. Američan je ob serviranju Kanadčana stal globoko za osnovno linijo, da bi imel več časa za pripravo na vračanje žogice :

"Če stojiš preveč naprej moraš ugibati kam bo serviral, zato sem se pomaknil nazaj, da mi tega ne bo potrebno početi, vendar je Miloš večinoma pošiljal žogico kamor je hotel in na koncu to ni imelo pravega učinka".

Miloš Raonić (20 let) je novi teniški zvezdnik

Miloš Raonić (20 let) je novi teniški zvezdnik

Čeprav sta igrala tri nize je dvoboj trajal le 1 uro in 59 minut. Raonić je ponovno serviral okoli 230 km/h in se gibal po vsem igrišču. Je zelo gibljiv za svojo višino, udarja močne "backhande" in "forehande" veliko prihaja k mreži, povsem nekaj drugega kot nekateri drugi visoki igralci.

Tako bomo sedaj v finalu imeli priložnost videti dvoboj med lastnikom najmočnejšega servisa v zgodovini Andyjem Roddickom (249,6 km/h) in njegovim verjetnim naslednikom Milošem Raonićem, ki naj bi po pričanju nekaterih že sprožil servis preko 250 km/h v kvalifikacijah turnirja v Torontu.

 

Regions Morgan Keegan Championships 2011
Memphis, ZDA
14.02.2011-20.02.2011
Nagradni sklad: $1100000
Podlaga: Trda (dvorana)
Tip: ATP


Polfinale :

(1) A Roddick : Juan Martin del Potro 6:3,6:4
M Raonic : Mardy Fish 6:4,4:6,6:3
 

Foto : images.google
Pripravil : Marjan B.
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete