VIDEO! Federer potrebuje zmage, ali bo uporabljal lopar z večjo glavo okvirja!

16.07.2013
Veliki Švicar Roger Federer je imel včeraj tiskovno konferenco, kjer je razkril zakaj se je odločil za nastop na ATP500 turnirju v Hamburgu, po šokantnem izpadu v 2. krogu Wimbledona proti Ukrajincu Sergeju Stahovskemu!

HAMBURG, NEMČIJA - "Odločitev je padlla hitro, dan po zaključku Wimbledona. Rzmišljal sem kaj naj storim sedaj? Ali potrebujem več treninga, ali več dvobojev? Kaj mi govori srce? Resnično hočem igrati več dvobojev," je Švicar razlagal pretežno nemškim novinarjem!

Direktor turnirja v Hamburgu Michael Stich, nekdanji zmagovalec Wimbledona in Rogerjev prijatelj, je takoj ponudil posebno povabilo 4 x zmagovalcu turnirja. Federer potrebuje več dvobojev, da si dvigne samozavest. Še vedno se drži letošnjega plana z manjšim številom nastopov, a ker ne prihaja v zaključne faze turnirjev, tako kot npr. lani, igra premalo dvobojev!

"Trenutno bi rad zmagal čim več dvobojev, osvojil nekaj turnirjev in se tako bolj samozavestno odpravil na turnirje s trdo podlago," je rekel Roger.

Na svetovnem spletu se veliko razpravlja o tem, da naj bi Roger Federer poskusil igrati z novim loparjem, z večjo glavo okvirja. Švicar leta in leta uporablja loparje z najmanjšo glavo na turneji, a sedaj ko to ni več dovolj za zmage, naj bi po nasvetih drugih, probal z večjim loparjem. 'Pistole' Pete Sampras je to storil v veteranski ligi in je ugotovil, da je veliko lažje kot prej, ko je uporabljal lopar z majhno glavo, ki ima svoje prednosti, a v sedanjih pogojih s počasnejšimi podlagami in težjimi žogicami vedno manj!

Roger Federer je v Wimbledonu uporabljal lopar s pretežno belim okvirjem Wilson BLX 90 ProStaf. Na treningu v Hamburgu pa igra s popolnoma črnim okvirjem. Švicar je v 1. krogu prost, v 2. krogu pa se bo pomeril z neugodnim Nemcem Danielom Brandsem, ki je dobro namučil kralja peska Rafaela Nadala v Roland Garrosu. Naslednji teden bo Federer igral še na enem peščenem turnirju v domačem Gstaadu!

 

foto : images.google, facebook

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete