VIDEO: Nazaslišano, David Nalbandian v finalu Queensa brcnil in zadel sodnika - diskvalifikacija

17.06.2012
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Zmagovalec travnatega teniškega turnirja serije ATP v Queensu je Marin Čilić. Toda na kakšen način.

Finale londonskega travnatega turnirja v Queensu sta igrala Hrvat Marin Čilić in Argentinec David Nalbandian, po veliki neumnosti Argentinca, ki je dobil prvi niz s 7-6, pa je zmagovalec postal Marin Čilić. Ribič iz Cordobe je v sedmi igri, izgubil točko (brejk za 3-4), nato pa brcnil v plastično ogrodje pred linijskim sodnikom, ki je zaradi prejetega udarca v golenico odšepal z igrišča. Glavni sodnik je dvoboj nemudoma prekinil in zmago dodelil Hrvatu.

Za Hrvata je to sedma turnisrka zmaga in prva na travnati podlagi, saj si je včeraj zagotovil tudi prvi finale na tej podlagi. 23-letni Hrvat je na najboljši možni način prišel nazaj ter začel osvajati naslove potem, ko je bil v začetku leta odsoten kar sedem tednov zaradi poškodbe kolena.

Čilić je nazadnje zmagal leta 2011 v St.Petersburgu, v Queensu pa je do finala izgubil en sam niz, v polfinalu s Samom Querreyem.

David Nalbandian si je privoščil veliko neumnost. Po izgubljenem finalu mu je bilo zelo žal toda...

David Nalbandian si je privoščil veliko neumnost. Po izgubljenem finalu mu je bilo zelo žal toda...

Takoj po koncu dvoboja se je Nalbadian, ki je v karieri osvojil 11 turnirjev, opravičil: "Zelo mi je žal, a na igrišču so me premagale frustracije in včasih je to težko nadzorovati. To je napaka, za katero sem plačal z diskvalifikacijo. Vsi delamo napake. Res mi je žal, da se je dvoboj moral končati na takšen način, zlasti zato, ker gre za finale." Glavni sodnik Chris Kermode je še dodal: "Uživali smo v dobrem dvoboju, nato pa je David storil neumnost. Linijski sodnik jo je kar pošteno skupil, zato mi ni preostalo drugega, kot da zaradi Nalbandianovega kršenja pravil zmago dodelim Čiliću. Linijskega sodnika so odpeljali v bolnišnico in ne vem, kako je z njim." Že pred brco je 30-letnik iz Cordobe sicer že dvakrat izgubil živce in lopar zalučal v tla.

citat RTVSLO

''Zadovoljen sem z nastopi v Queensu'', pa je povedal novopečeni zmagovalec in lastnik velikega srebrnega pokala. ''V prvih treh dvobojih sem zlahka zmagal, ne morem pa se pritoževati tudi s polfinalom. Moja forma je v vzponu''.

 

AEGON Championships
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 11.06.2012-17.06.2012
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 627,700
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/AEGON-Championships/Finale:

17.06.2012 F (6)  M Cilic  defeats (10)  D Nalbandian  67(3) 43 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com


 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete