VIDEO! Novak Djokovič zlomil lopar in zmagal!

26.06.2011
Wimbledon, V.B. - Najboljši srbski teniški igralec Novak Djokovič, je kljub nekaj težavam uspešno prešel 3. oviro na letošnjem grand slam turnirju v Wimbledonu in se uvrstil v osmino finala. Tokrat je bil boljši od Ciprčana Marcosa Baghdatisa s 6:4,4.6,6:3.6:4 v nizih!

Dvoboj med 2. in 30. igralcem sveta je bil veliko bolj izenačen kot so pričakovali nekateri, a je na koncu slavil favorit! Novak Djokovič ni igral na nivoju kot smo ga bili navajeni v letošnji sezoni, vendar njegova zmaga ni nikoli prišla pod vprašaj.

V 1. nizu sta bila oba igralca prepričljiva na svoj servis, potem pa je v 10. igri pri rezultatu 5:4 za Djokoviča in 40:40 na servis Marcosa, slednji naredil 2 nepotrebni nevsiljeni napaki in "podaril" niz Srbu!

Nesrečen zaključek 1. niza ni vplival na igro Ciprčana, ki je imel takoj na začetku 2. niza priložnost za brejk, a ni izkoristil priložnosti. Že v naslednji igri bi tokrat Novak lahko naredil brejk in povedel z 2:0, a mu ni uspelo. Marcos je v 3. igri končno unovčil prednost in zanesljivo odserviral do konca niza ter izenačil na 1:1 v nizih. Novaku igra ni stekla po načrtu in iz jeze je ob koncu 2. niza zlomil lopar!

 

Marcos Baghdatis je vedno zelo inspiriran na velikih turnirjih

Marcos Baghdatis je vedno zelo inspiriran na velikih turnirjih

 

3. niz je bil odločen v 4. igri, ko je Ciprčan vodil že s 40:0, a vseeno izgubil servis. Novak je izničil prednost in prišel do prve priložnosti za brejk, a je v "ziheraški" točki v kateri sta igralca izmenjala kar 25 udarcev na travi, slavil Marcos. Na koncu je Novaku le uspelo odvzeti servis nasprotniku kar je bilo ob sigurnem serviranju, dovolj za zmago v 3. nizu.

Djokovič je kot pravi šampijon lomil nasprotnika v 4. nizu in v 5. igri je Marcos popustil. Vse je potekalo normalno do vodstva Novaka s 5:4 na njegov servis. Takrat je temperamentni Ciprčan dal iz sebe še zadnje moči in se s pomočjo gledalcev, ki so si želeli podaljšanje dvoboja, fanatično boril do konca. Priigral si je 2 brejk priložnosti, rešil zaključno žogo, a na koncu je moral nasprotniku seči v roko!

Novaku Djokoviču se je v nadaljevanju turnirja lepo odprl žreb. Njegov naslednji nasprotnik je Francoz Michael Llodra, če zmaga pa ga čaka zmagovalec dvoboja Bernard Tomic :  Xavier Malisse. Seveda je vsak nasprotnik v 2. tednu grand slam turnirja zelo nevaren, a Novak je v obeh primerih neosporni favorit... .

 

foto : gettyimages

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete