VIDEO" Rafael Nadal postal madridski sin!

06.05.2014
Glavno mesto Španije Madrid, je posvojil španskega teniškega matadorja Rafaela Nadala v čast njegove veličastne kariere!

MADRID, ŠPANIJA - Trentno št. 1 moškega tenisa Rafael Nadal, je prišel v ponedeljek na povabilo županje Madrida Ane Botelle  v Mestno hišo, kjer je uradno postal sin mesta Madrida. To je najvišje častno priznanje, ki ga lahko podeli mesto španskim državljanom. Med prejšnjimi dobitniki so bili tudi Kralj Juan Carlos, predsednik vlade Adolfo Suarez in Nobelov nagrajenec Camilo Jose Cela!

Županja je podelila mnogo komplimentov velikemu športniku, ki prihaja z otoka Mallorca. Poudarila je, da je velikodušen, topel in originalen!

"Zaslužili ste si občudovanje in trajno ter iskreno ljubezen našega mesta," je še dodala Ana Botella.

Tudi Luca Villa je spoznal Rafaela Nadala!

Rafael Nadal je začel igrati tenis pri 4 letih pod vodstvom sedaj že slavnega strica Tonija. Pri 27 letih je osvojil 62 turnirjev serije ATP, od tega 13 grand slam turnirjev, zlato olimpijsko medaljo med posamezniki in Davisov pokal!

"Danes je zame poseben dan. Verjamem v spoštovanje nasprotnikov, skromnost, trdo delo in entuziazem. To so nekatere vrednote, ki niso pomembne samo v športu, ampak tudi v vsakdanjem življenju," je dejal Rafael Nadal!

Video:

 

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete