Viktor Troicki najel trenerja Jacka Readerja in cilja na vrnitev med top 20!

09.12.2012
Potem, ko je bil srbski teniški igralec Viktor Troicki od septembra brez trenerja, je sedaj najel Avstralca Jacka Readerja, ki je bil pred tem trener Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova!

Trenutno 38. igralec sveta Srb Viktor Troicki je pred tem 7 let sodeloval z nemškim trenerjem Janom de Wittom, a po slabši letošnji sezoni sta prekinila sodelovanje. Jack Reader je Dolgopolova pripeljal iz 350. na 34. mesto na svetu. Nemec in Avstralec imata drugačen pristop do dela. Prvi je veliko bolj strog in povsem osredotočen, pri drugemu pa poteka vse bolj sproščujoče. Nova naveza je že začela s pripravami v Beogradu, kjer jima je v pomoč tudi mladi srbski up Nikola Milojevič.

"Zelo sem vesel sodelovanja z Viktorjem s katerim se poznava že kar nekaj časa. Ker sem prišel iz tople Avstralije v hladno Srbijo, sem prosil Viktorja da naj bo dober učenec in me posluša na treningih. Ne bi rad videl, da sem prišel sem zmrzovati, rezultata pa ne bi bilo," se je pošalil Jack Reader, ki je znan potem da zna sprostiti igralca in ga razbremeniti pritiska!

26-letni Viktor Troicki se je z Jackom Readerjem povezal preko svojega menedžerja!

"Dejal mi je, da bi bil Jack primeren zame. Je zelo zanimiv, zabaven, pozna vse igralce in trenerje na ATP turneji, dobro opravlja svoje delo, ljudje ga cenijo in imajo radi. Je pravo nasprotje Jana, ki je bil bolj direkten in se je striktno držal pravil. Jack je veliko bolj sproščen in mislim, da v tem trenutku to potrebujem," je dejal Viktor Troicki!

Do 20. decembra bosta poskušala popraviti nekaj stvari v Viktorjevi igri, nato se bosta na kratko razšla in se dobila pred OP Avstralije. Srb se hoče vrniti med TOP 20 na svetu in ima tudi jasen načrt za uresničitev zadanih ciljev.

"Do 25. mesta ni veliko razlik v točkah. Pomebno je, da čim prej pozabim letošnjo sezono, ki je bila ena od slabših v moji karieri. Padel sem v igri in izgubil samozaupanje. Poskušam priti iz krize, izkušnje imam iz pred nekaj let, ko se mi je zgodilo nekaj podobnega. Takrat sem preobrnil potek in prišel kasneje do 12. mesta na svetu," je zaključil Viktor Troicki, ki bo novo sezono začel v Dohi!

 

foto : images.google

vir : Novosti

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete