Viktorija Azarenka osvojila še Marbello in vstopila v Top 5!

10.04.2011
MARBELLA, ŠPANIJA - Letošnja zmagovalka WTA turnirja serije International v Marbelli je Belorusinja Viktorija Azarenka.

Zmagovalni niz Belorusinje se nadaljuje tudi na pešleni podlagi. Po slavju na premier turnirju v Miamiju, je sedaj konkurenco pokorila še na evropskih tleh, na 220,000 USD vrednem turnirju v Marbelli.

V nedeljskem finalu je Viktorija Azarenka s 6-3, 6-2 ugnala presenetljivo finalistko Irino-Camelo Begu iz Romunije, zabeležila drugi naslov v tednu dni ter kot druga beloruska tenisačica, za Natašo Zverevo, prišla med pet najboljših na teniški lestvici WTA.

Azarenka je prejšnjo nedeljo igrala finale v Miamiju, nato pa takoj spakirala kovčke in odletela v špansko Andaluzijo, kjer se je njen zmagoviti pohod nadaljeval od srede do danes. Sedaj ima v zbirki 11. zmag zapored.

Na drugi strani tabele je v finale presenetljivo prišla kvalifikantka Irina-Camelia Begu. Romunka je pred tem tednom le dvakrat igrala v glavnem delu WTA turnirja in obakrat izgubila, tokrat pa je skupaj s kvalifikacijami vknjižila kar sedem zmag. V polfinalu je izločila tudi 2. nosilko Svetlano Kuznjecovo.

Finalistki letošnjega WTA turnirja v Marbelli - Irina-Camelia Begu in Viktorija Azarenka

Finalistki letošnjega WTA turnirja v Marbelli - Irina-Camelia Begu in Viktorija Azarenka

No, v finalu je bila prvopostavljena Viktorija Azarenka premočna nasprotnica, kljub temu, da sta imeli nekaj dolgih iger. Belorusinja danes ni nič prepustila naključju ter je vseskozi diktirala tempo finala ter vseskozi vodila.

Z zmago v finalu Marbelle se Azarenka seli iz šestega na peto mesto računalniške lestvice, s tem pa je tudi izenačila rekord rojakinje Nataše Zvereve, medtem ko se bo finalistka iz Romunije jutri prvič prebila v Top 100.

 

Andalucia Tennis Experience 2011
Marbella, ESP
04.04.2011-10.04.2011
Prize money: $220000
Surface: Clay
Type: WTAFinale:

(1) Victoria Azarenka (BLR) d. (Q) Irina-Camelia Begu (ROU) 63 62

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete