Vincijeva brez izgubljenega niza do naslova v Dallasu!

25.08.2012
DALLAS, ZDA – Zadnje dejanje pred OP ZDA je končano. Generalko v Dallasu je dobila Roberta Vinci, ki je v finalu porazila Jeleno Janković!

Roberta Vinci je v svojem osmem WTA finalu osvojila svoj sedmi naslov v konkurenci posameznic, prvega na trdi podlagi. Po nekaj sušnih letih je trofejo dvignila v Dallasu, kjer je v velikem finalu porazila drugo nosilko turnirja Jeleno Janković!

Srbkinja je sicer imela lepo priložnost, da osvoji prvi niz. Pri rezultatu 5:4 je namreč servirala za vodstvo 1:0, a se je Vincijeva zbrala, nanizala šest zaporednih dobljenih iger in tu se je srečanje prelomilo. Prvi niz je dobila s 7:5, v drugem pa je povedla z brejkom prednosti, bilo je 3:0. Jankovićeva se je sicer uspela vrniti in izenačila na 3:3, a nato do konca obračuna ni dobila niti ene igre več. Končni rezultat je bil 7:5 ter 6:3 v korist Italijanke.

»Mislim, da sva odigrali izjemno finale. V drugem nizu sem povedla s 3:0 in imela sem priložnost, da prednost še povečam. Nasprotnici sem dopustila, da se vrne v igro, na koncu pa se je na srečo vse dobro izšlo. Za mano je težak teden, vsako srečanje je bilo nekaj posebnega, vsako je bilo težko!« je po končanem turnirju dejala Vincijeva, ki se v New York podaja z lepo popotnico. V Dallasu namreč ni izgubila niti enega samega seta, v 2. krogu pa je bila njea žrtev tudi Polona Hercog.

 

Texas Tennis Open
Datum: Avgust 19 - 24, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda
http://www.texastennisopen.com/Finale:

(3) Roberta Vinci (ITA) d. (2) Jelena Jankovic (SRB) 75 63

 

Pripravil: Žan Tavčar

Foto: wtatour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete