V Katovicah Roberte Vinci ni zmogla ustaviti niti Kvitova!

15.04.2013
KATOVICE, POLJSKA - Italijanka Roberta Vinci je velika zmagovalka novoustanovljenega WTA turnirja BNP Paribas Katowice Open.

Roberta Vinci je v finalu Katovic, s fantastično vsestransko igro zlahka premagala tudi Čehinjo Petro Kvitovo in v vitrine pospravila 8. lovoriko iz devetih final.

Po izenečanem prvem nizu je Italijanka zlahka dobila drugega za končnih 7-6(2), 6-1. Prvi del se je končal po 68 minutah, dobila pa bi ga lahko tudi Čehinja, ki je imela 5-4 in 6-5. No, v podaljšani igri je bila Vincijeva suverena, še bolj pa je bila v drugem nizu, ki ga je končala po 32 minutah.

''Danes sem odigrala zelo dobro. V 1. nizu je bila Petra zelo agresivna, toda uspela sem se obdržati nad vodo in dobiti tajbrejk. V nadaljevanju je bila tekmica verjetno utrujena, zato sem imela lažje delo'', je povedala Vincijeva, ki jo sedaj čaka nastop v pokalu Fed. Italijanke se bodo pomerila s Čehinjami in morda bosta finalistki Katovic spet prekrižali lopar.

30-letna Roberta Vinci uživa karierno uvrstitev na WTA lestvici, 12. mesto, v dvojicah pa spada med najboljše na svetu. Skupaj z rojakinjo Saro Errani sta lani končali na 1. mestu in imata še vedno ogrmno prednost pred zasledovalkami.

 

BNP Paribas Katowice Open
Datum: 8.4.2013 - 14.4.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Pesek (dvorana)
http://www.bnpparibaskatowiceopen.com/pl


Finale:

2-Roberta Vinci (Italy) beat 1-Petra Kvitova (Czech Republic) 7-6(2) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete