Vročina v Melbournu pobrala Zidanškovo v 3. nizu 3. kroga

22.01.2022
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Tamara Zidanšek je končala z nastopi na OP avstralije v 3. krogu.

Tamara Zidanšek je prvič igrala v 3. krogu OP Avstralije in na Margaret Court Areni začela odlično, a na koncu ji je zmanjkalo moči. S 4-6, 6-4, 6-2 jo je premagala Francozinja Alize Cornet.

23-letna Slovenka se je prvič srečala z izkušeno Alize Cornet, sicer 61. igralko sveta, a je vseskozi v vrhu tenisa. Igralka iz Nice se je morala zelo potruditi, da je po 2 urah in 43 minutah strla Tamaro, slednjo je na koncu ''ničila'' tudi vročina, ostala je brez energije.

Tami je takoj v 1. igri vzela servis, nasprotnica pa je po maratonski drugi vrnila z ribrejkom. Igralki sta v naslednjih dveh igrah ponovili vajo, tudi peta igra pa se je končala z brejkom. Konjičanka je tega ohranila do konca niza inv drugem delu ušla na 2-0. Vse niti je imela v rokah, še bolj pa po brejku v 5. igri (4-1), tekma se je prevesila na stran Francozinje v 8. igri, ki je trajala skoraj 15 minut. Uspel ji je odvzem servisa, izkazalo se je, da je dobila pet zaporednih iger za izenačenje v nizih. Še dve je Cornet nanizala v 3. nizu in trikrat vzela servis Konjičanki.

"Teniško gledano je bilo danes zelo dobro. Kar smo si zastavili, smo izvajali. Moram priznati, da me je v drugem delu dvoboja kar pobralo. Zadnje dni sem imela veliko tenisa v nogah. Spet je bilo ekstremno vroče. Samo to je bilo, nisem ji več mogla slediti z nogami, nato tudi z glavo. Ona pa je, nasprotno, začela igrati bolje. To je to," je za VAL 202 izjavila najboljša slovenska teniška igralka, ki je kot 29. igralka sveta tudi prvič bila med nosilkami na turnirju za grand slam. 


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 17.01.2022 - 30.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:75,000,000 AUD
http://www.ausopen.com/index.html

3. krog:

Alize Cornet (France) beat 29-Tamara Zidansek (Slovenia) 4-6 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete