Zidanškova v dih jemajočem tajbrejku v 2. krog OP Avstralije

18.01.2022
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Najboljša slovenska teniška igralka je v dramatičnem obračunu premagala Nizozemko Arantxo Rus.

24-letna Tamara Zidanšek (29. na WTA) je tretjič v karieri v 2. krogu OP Avstralije, kar je tudi njen najboljši rezultat. 

V 1. krogu uvodnega grand slama sezone 2022 je Konjičanka, ki je prvič med nosilkami na turnirjih velike četverice, imela težek obračun, Nizozemko Arantxo Rus je premagala po 2 urah in 26 minutah z rezultatom 3-6, 6-3, 7-6(8).

Po izgubljenem prvem nizu je bilo jasno, da Zidanškova potrebuje dva osvojena niza, da se uvrsti v nadaljevanje tekmovanja. 31-letni Nizozemki je uspel dober začetek, v 2. igri je odvzela servis, po ribrejku Slovenke pa je še enkrat prišla do brejka in povedla 4-1 in 5-2. Rutinirano je osvojila niz, pravzaprav je imela pod kontrolo tudi srečanje po vodstvu 2-0 v drugem delu, dveh priložnosti za dvojni brejk v maratonski 3. igri, toda Tami se ni predala. Rešila se je iz zagate in nato ujela tekmico in ji v 8. igri spet vzela servisno igro ter vse skupaj popeljala v 3. niz. Po hitrem brejku je ona imela vse niti v svojih rokah, vodila je 2-0, 3-1, 4-2, 5-3, si priigrala tri vezane zaključne žoge na lastnem servisu (40:0), po skoraj desetih minutah igre pa klonila. Vse bolj je bilo dramatično, dih jemajoč pa je bil tajbrejk. Zidanškova je povedla 5/0, ogromna prednost pa se je spet stopila. Vodstvo 6/3 in spet tri zapravljene žoge za zmago, nato je imela še dve, da ji je končno uspelo zmagati, vmes pa je Rusovi tudi ona izničila žogico za vstop v 2. krog. 

Arantxa Rus in Tamara Zidanšek sta se med seboj pomerili drugič, pred dvema letoma je tekmo v Linzu dobila Nizozemka, 65. igralka sveta.

“Tudi prejšnji turnir sem začela na podoben način. Tekma je bila kar zanimiva. V karieri se mi je velikokrat zgodilo, da sem imela prve dvoboje zelo težke. To ne velja samo zame. Velikokrat potrebuješ kakšno tekmo, da prideš v ritem. Na začetku ni nikoli lahko. Ne glede nato, da sem prejšnji teden igrala, je bila to povsem nova tekma. Prejšnji teden so bile razmere zares ekstremne. Temperatura je bila 39 stopinj Celzija. Na igrišču je bilo verjetno še bolj vroče. Danes pa je bila to nova tekma, na katero smo se pripravili, kot da prejšnje ni bilo. Danes nisem odigrala svojega najboljšega tenisa. Kar mi je bilo všeč pa je to, da sem celotno tekmo razmišljala pozitivno, vztrajala sem, ves čas sem se spodbujala. Verjela sem, kljub temu, da se morda nisem najbolje počutila. To je zelo pomagalo za končni uspeh. Imaš dneve, ko igraš dobro in dneve, ko igraš slabše. Danes se res nisem najboljše počutila. Kot sem rekla, sem danes vztrajala in z borbenostjo dosegla res veliko. Do naslednje tekme me čaka veliko dela, da bom na igrišče prišla bolje pripravljena. Veseli pa me, da sem v težkih situacijah uspela ostati mirna. Borbala sem do konca in zato mi je uspelo zmagati. Lahko bi se obrnilo tudi drugače, ampak se ni. Verjela sem vase in to je bilo danes zelo pomembno,'' je povedala najboljša slovenska teniška igralka po dramatičnem dvoboju.

V 2. krogu jo čaka dvoboj z Britanko Heather Watson. Prav letos sta se z 29-letnico srečali na turnirju v Adelajdi, Zidanškova pa je uspela zaključiti obračun v svojo korist po tajbrejku 3. niza.  Watsonova je 94. igralka sveta, v Melbournu pa je že leta 2013 igrala v 3. krogu, kar je njen najboljši rezultat. 


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 17.01.2022 - 30.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:75,000,000 AUD
http://www.ausopen.com/index.html

1. krog:

29-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Arantxa Rus (Netherland) 3-6 6-3 7-6(8)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete