Nič od nič, na OP Avstralije izpadli Bedene, Zidanškova in Hercogova

08.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Prav vsi trije slovenski predstavniki, ki so nastopili prvi dan na OP Avstralije, so izgubili.

Začel se je prvi teniški grand slam turnir v letu 2021. OP Avstralije v Melbournu se prvič odvija februarja, kar tri tedne kasneje kot običajno, pandemija koronavirusa, ki sedaj traja že eno leto, je dodobra zarezala tudi v teniški urnik. Kakorkoli, Avstralci so naredili vse, da tekmovanje uspe v popolnosti.

Prvi dan tekmovanja so na teren stopili trije slovenski predstavniki od štirih, izkupiček pa porazen. Prav vsi trije, Aljaž Bedene, Polona Hercog in Tamara Zidanšek so izgubili, čeprav so imeli primerljive in premagljive nasprotnike. V igri ostaja le še mlada Kaja Juvan, ki pa ima najtežji žreb, saj se bo pomerila z nosilko Johanno Konto. Morda pa nas preseneti vsaj Ljubljačanka, pa čeprav ima pred sabo težko oviro?

23-letna Tamara Zidanšek, 91. igralka sveta, se je merila s 27-letno Kazahstanko Zarino Dijas, 83. na WTA lestvici. Tekmici, ki sta si blizu na lestvici, pa nista bili izenačeni na igrišču številka 5, saj je Kazahstanka svojo nalogo pretvorila v zmago po 1 uri in 21 minutah. Dijasova je dobila njun edini medsebojni dvoboj leta 2018 v New Havnu, današnjo tekmo pa je odprla z brejkom, ki ga je v 7. igri podvojila za hitro vodstvo v nizih. V 2,. nizu je Konjičanka ušla na 3-1, potrdila brejk za 4-1, Dijasova jo je ujela na 4-4, nato pa v 11. igri s še enim odvzemom servisa tlakovala pot v 2. krog. Rezultat 6-2, 7-5.

Na terenu številka 17 je lopar vihtela najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog. 30-letnica iz Kamnice pri Mariboru, trenutno 51. na svetovni teniški lestvici, je imela za nasprotnico 27-letno Caroline Garcio, 43. igralko sveta. S Francozinjo je izgubila vsa tri medsebojna srečanja, danes še četrtega po 1 uri in 43 minutah. Garcia je v uvodnem delu prišla do brejka v 4. igri, a je Polona takoj odgovorila z ribrejkom. Odločitev 1. niza je padla v podaljšani igri. Kot je bil izenačen niz, je bil tudi tajbrejk. Francoska igralka je imela v rokah 3/1 in 5/3, Štajerka pa si je s tremi zaporedno osvojenimi točkami priigrala žogo za niz (6/5), a se ji je zatresla roka. Izgubvila je naslednje tri in s tem tudi niz. Zapravljena priložnost je nekoliko vrgla iz tira Polono, ki je ekspresno izgubila začetni udarec v 2. nizu, nato držala stik, a povratka ji Garcia ni dopustila. V 9. igri je servis Hercogove padel še enkrat, na koncu je bil rezultat 7-6(6), 6-3.

V moškem delu tekmovanja je bil v glavnem delu le Aljaž Bedene. 31-letni Ljubljančan je trenutno edini naš tenisač, ki se lahko kosa z najboljšimi na največjih turnirjih, a 57. igralec sveta ni imel svoje dne. V tekmi s 23-letnim Kazahstancem Aleksandrom Bublikom, ki ga je premagal lani v edinem medsebojnem obračunu v Dohi, je uspel osvojiti le en niz. Bublik, 45. na ATP lestvici, je bil boljši v ključnih trenutkih dvoboja. V 1. nizu je bila odločilna 7. igra, v kateri je Aleksander vpisal drugi brejk, v drugem 11. igra, prav tako po drugem brejku Kazahstanca v nizu. Tretji niz je nakazal, da bi se Bedene lahko vključil, saj je v 12. igri odvzel servisno igro in znižal v nizih, toda v 4. nizu je Bublik spet vpisal brejk v najbolj neugodnem trenutku, v 9. igri, nato pa v naslednji obdržal začetni udarec za končni izid 6-4, 7-5, 5-7 in 6-4 po 2 urah in 36 minutah.


Australian Open 
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 08.02.2021 - 20.02.2021
Kategorija: Grand Slam
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,500,000 AUD
https://ausopen.com/

1. krog(ženske):

Zarina Dijas (Kazakhstan) beat Tamara Zidansek (Slovenia 6-2 7-5
Caroline Garcia (France) beat Polona Hercog (Slovenia) 7-6(6) 6-3

1. krog(moški):

Alexander Bublik (Kazakhstan) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-4 7-5 5-7 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete