Watsonova po 24 letih "britanske suše" osvojila Osako!

14.10.2012
Osaka, Japonska - 24 let trajajoče suše je konec! Britanci so namreč na turnirju v Osaki po letu 1988, ko je Sara Gomer osvojila WTA turnir v Aptosu, dobili novo zmagovalko. V deželi vzhajajočega sonca je bila presenetljivo najboljša Heather Watson!

Turnir, ki si ga bodo na Otoku zapolnili še za dolgo. Nosilke so izpadale ena za drugo, finale pa je bil dvoboj dveh neznank. Tako Heather Watson kot tudi Tajvanka Čang Kaj-Čen sta na turnir prišli kot nepostavljeni, nobena od niju pa se v preteklosti še ni uspela prebiti v polfinale na turnirjih serije WTA. A obema je uspel veliki met - uvrsitev v veliki finale Osake!

Nobena od finalistk se še ni znašla v tovrstnem položaju, zato smo tako na eni kot na drugi strani videli kar nekaj živčnosti. Čang Kaj-Čenova je tako denimo pri rezultatu 5:4 servirala za zmago v prvem nizu, a nato set izgubila, Watsonova pa je v drugem zapravila kar nekaj "match" žogic. Kakorkoli, dvoboj se je prevesil v odločilni tretji niz in Tajvanka je imela pri rezultatu 5:4 priložnost, da zaključi srečanje. Verjeli ali ne, na voljo je imela štiri žogice za osvojitev naslova, a ni ji uspelo. Dvoboj se je še enkrat prelomil! Watsonova je svoj nivo igre dvignila prestavo višje ter z izjemnim "finišom" svoji državi priigrala prvi naslov po 24 letih! Dvoboj je trajal maratonske tri ure, obe pa sta dosegli enako število točk (129), a krajšo je potegnila Tajvanka, ki bo morala na prvi prvenec svoje kariere še nekoliko počakati.

"Ne morem verjeti. Ko sem bila v slačilnici sem si sama pri sebi rekla, da če je to res. Toliko sem garala za to. Celo mojo kariero že delam za take trenutke. Zaradi takih zmag vse to počnem - toliko pretečenih kilometrov, toliko dvignjenih uteži v telovadnici. Vse je poplačano!" je po srečanju dejala Heather Watson!

Britanski tenis je letos pobral sadove, ki jih je sadil desetletja. Na zmagovalca turnirjev za grand slam so čakali kar 76 let, da jih je septembra na OP ZDA uslišal Andy Murray, danes pa je Heather Watson prekinila ženski sušo dolgo 24 let. Njena rojakinja Laura Robson je že v Gvangžuju nakazala, da se bliža ta dan, toda le kdo bi si mislil, da bo to uspelo Watsonovi, ki je na tej poti do izjemnega uspeha v 1. krogu izločila Polono Hercog.

 

HP OPEN
Kraj: Osaka, Japonska
Datum: Oktober 8-14, 2012
Nagradni sklad: $220,000
Kategorija: WTA International
Podlaga: Trda
http://hp-open.jp/
Finale:

Heather Watson (GBR) d. Chang Kai-Chen (TPE) 75 57 76(4)

 

pripravil: Žan Tavčar

foto: wtatour.com 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete