Wawrinka živčen kot še nikoli: ''Tresel sem se in začel jokati''

12.09.2016
NEW YORK, OP ZDA - Novak Đoković ni bil edini, ki se je v finalu OP ZDA srečeval s fizičnimi težavami. Stan Wawrinka je še pred začetkom obračuna za trenutek podlegel psihološkemu pritisku.

V New Yorku se je končal zadnji Grand Slam letošnje sezone, ki ga je dobil Stan ''The Big Match Man'' Wawrinka. Švicar je znova dokazal, da je rojen za igranje na velikem odru, ko je Novaku Đokoviću prizadejal še drugi poraz v medsebojnih finalih na največjih turnirjih in osvojil tretji Grand Slam v karieri. Njegova finalna statistika je tako ostala neoporečna (3/3).

Srečanje prvega in tretjega nosilca so zaznamovale fizične težave srbskega tenisača, ki je pri zaostanku v četrtem nizu zahteval zdravniški premor. Ni šlo za ramo ali zapestje, ki sta mu nagajala v preteklih dneh, ampak mu jo je zagodel palec na nogi.

Wawrinka, ki je med premorom protestiral in dobil opravičilo iz ust prvega igralca sveta, se ni zmedel in dvoboj v nadaljevanju odločil v svojo korist. Po zmagi je spregovoril o tem, kaj se je pred začetkom finala dogajalo v zakulisju največjega teniškega stadiona na svetu.

''Pred finalom sem bil živčen kot še nikoli doslej,'' je povedal 31-letnik, ki je postal najstarejši zmagovalec OP ZDA po 35-letnemu Kenu Rosewallu (1970). ''Tresel sem se v garderobi. Pet minut pred začetkom dvoboja sem se pogovarjal s trenerjem Magnusom Normanom in začel jokati. Nisem se mogel umiriti,'' je z novinarji delil Wawrinka.

''Prepričan sem bil le vase in mojo igro. Fizično sem bil prisoten. Moja igra je bila prisotna. Če se bom boril, bom imel možnosti za zmago. In to se je zgodilo. Po nekaj igrah sem začel verjeti vase,'' je povedal Švicar.

Tekom dvoboja je postalo očitno, da Đoković čuti bolečine v prstu na nogi, vendar ni bil edini, ki je preživljal mučne trenutke. ''Po dvoboju sem bil povsem prazen. Na igrišču sem pustil vse. Poskušal sem držati stik. Nisem pokazal ničesar, nisem pokazal bolečine, nisem pokazal krčev,'' je dejal Wawrinka in pojasnil, zakaj je v četrtem nizu protestiral pri nadzorniku obračuna. ''Želel sem samo vedeti, kakšno je pravilo. To je vse,'' je zaključil.

Wawrinka je ostal neporažen v finalih največjih turnirjev in mu do dopolnjenega kariernega Grand Slama manjka samo še zmaga v Wimbledonu.

Wawrinka je ostal neporažen v finalih največjih turnirjev in mu do dopolnjenega kariernega Grand Slama manjka samo še zmaga v Wimbledonu.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete