Wimbledon: Kata zaenkrat še vedno v igri, tako z Zikijem kot s Kveto!

30.06.2011
WIMBLEDON - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik na travnatem grand slamu ostaja v igri v obeh konkurencah.

Velenjčanka, ki se je od letošnje sezone naprej posvetila le igranju dvojic, je v vseangleškem klubu še vedno v igri v obeh konkurencah.

Med dvojicami je s partnerko Kveto Peschke postavljena za 2. nosilko, slovensko-češka naveza pa je že uvrščena v četrtfinale. Njuni nasprotnici bosta 8. nosilki iz Kitajske Šuai Peng in Ži Ženg. Dvoboj je na sporedu kot drugi danes na igrišču številka 1. Pred njimi bosta nastopila brata Bryan.

V mešanih parih Kata igra skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem, s katerim sta se včeraj uvrstila v osmino finala. Slovensko-srbski par je v 2. krogu premagal Britanca Heather Watson in Rossa Hutchinsa s 6-4, 6-4. Srebotnikova in Zimonjić sta postavljena za 3. nosilca, za vstop v četrtfinale pa bosta morala premagati 14. nosilca Leanderja Paesa Iz Indije in Caro Black iz Zimbabveja. Ja, Katarina ima danes dvojni spored, saj z Zikijem igra danes na igrišču številka 2. Nastopila bosta kot četrta.

Sicer pa bo največja pozornost danes posvečena polfinalu deklet v posamični konkurenci. Na osrednjem igrišču A.E.L.T.C.-ja se bosta prvi predstavili (ob 14. uri) 4. nosilka Viktorija Azarenka iz Belorusije in osmopostavljena Čehinja Petra Kvitova, za njima pa nas čaka obračun dneva, ko bosta na sveto travo stopili zmagovalka Wimbledona 2004 Marija Šarapova (RUS, 5) in Nemka Sabine Lisicki, ki si je vstop med štiri najboljše priigrala kot igralka s posebnim povabilom organizatorja.

pripravil: L.S.

foto: GoogleImages

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete