IZJEMNO: Katarina Srebotnik končno tudi na vrhu Wimbledona!

02.07.2011
WIMBLEDON - Katarina Srebotnik je na olimpu Wimbledona.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je poskrbela, da ima 'Slovenija' zmago na Wimbledonu. Velenjčanka je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke zmagovalka dvojic na najprestižnejšem teniškem turnirju na svetu. V velikem finalu sta Velenjčanka in njena partnerka ugnali Nemko Sabine Lisicki in Avstralko Samantho Stosur s 6-3, 6-1. Več kot gladko. Čestitke Kata in Kveta, lahko sta ponosni nase, mi pa na vaju.

Začetek obračuna finala ženskih dvojic, ki je zmagovalkama Srebotnikovi in Peschkejevi (2. nosilki) prinesel tudi 250,000 angleških funtov denarne nagrade, ni obetal takšnega razpleta. Lisickijeva, ki je bila tudi polfinalistka v posamični konkurenci, je bila nasmejana in dobro razpoložena, v 4. igri pa je potrdila brejk za 3-1. No, njena partnerka doma iz Golden Coasta pa ga je v naslednji izmenjavi izgubila. Za prvi niz sta bili odločilni 7. in 8. igra. V po hudem boju sta kot zmagovalki izšli Slovenka in Čehinja, pa čeprav je Lisickijeva nekajkrat rešetala bekend stran Kate na servis Kvete. Drugi niz je bil le lahko delo za t.i. navezo K&K, ki sta dominirali v vseh elemntih igre. Še posebej se je tu izkazala Kata, ki je res prava šampionka v igri dvojic.

Po polfinalu na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in četrtfinalu v Roland Garrosu sta Kata in Kveta osvojili najbolj prestižno lovoriko. Za obe je to prvi naslov v konkurenci ženskih dvojic na turnirjih za grand slam.

Katarina in Kveta dominirata v ženskem svetu tenisa (dvojice). Skupaj sta se zavihteli na vrh Wimbledona

Katarina in Kveta dominirata v ženskem svetu tenisa (dvojice). Skupaj sta se zavihteli na vrh Wimbledona

Kata in Kveta sta to zmago 'napovedali' že na travnatem turnirju serije WTA v Eastbournu, ko sta se sprehodili do zmage, danes pa sta zasluženo pred polnimi tribunami osrednjega wimbledonskega stadiona prejeli v roke lovoriko, ki jo dobi najboljša dvojica. Pred njima sta imela to čast tudi brata dvojčka Mike in Bob Bryan, ki pa sta skupaj prišla že do 11. naslova na turnirjih za grand slam, drugega na sveti travi.

30-letna Srebotnikova danes ne igra več v posamični konkurenci, vsaj za sedaj ne, toda v dvojicah je v polnem pogonu. Med posameznicami je igrala v 10 finalih in štirikrat zmagala. Zaradi poškodbe rame in ahilove tetive je prenehala iskati pot, ki bi jo popeljala v vrh svetovnega tenisa v posamični konkurenci ter se je posvetila dvojicam, kjer je v paru s Čehinjo Kveto Peschke v letošnji sezoni na 1. mestu lestvice. Pred drugouvrščeno Marijo Kirilenko in Viktorijo Azarenko imata kar 1000 točk prednosti.

Za Katarino Srebotnik je to prvenec na turnirjih za grand slam. V mešanih dvojicah je slavila že petkrat, tale wimbledonska zmaga pa je sigurno velika krona njene še ne končane kariere. V ženskih dvojicah je bila do danes dvakrat v polfinalu Roland Garrosa, po enkrat na OP ZDA in Wimbledonu.

 

The Championships, Wimbledon 2011
Wimbledon, VB
20.06.2011-03.07.2011
Nagradni sklad:
Podlaga: Trava
Tip: WTAFinale-dvojice:

(2) Srebotnik (SLO)/Peschke(CZE) d. Lisicki (GER)/Stosur(AUS) 63 61

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Fotogalerija:


Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete