Wozniacki zmagovalka Luksemburga; Hercogova zadovoljna s sezono!

20.10.2013
LUKSEMBURG - Zmagovalka letošnjega WTA turnirja v Luksemburgu je Danka Caroline Wozniacki, sezono pa je z nastopom v polfinalu dvojic končala tudi najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog. Kaj je povedala ob zaključku?

Danka Caroline Wozniacki je prišla do prve lovorike v letošnjem letu in 21.  v karieri. Ne glede na to, da je izgubila prvi dve servisni igri je imela finale Luksemburga pod kontrolo ter premagala Nemko Anniko Beck s 6-2, 6-2.

Skandinavka, nekoč 1. igralka sveta, je prva v čakalnici za nastop na zaključnem turnirju  osmerice v Carigradu, ki je na sporedu naslednji teden. ''Annika je imela izjemno podporo gledalcev. Verjamem, da bi  raje videli njeno zmago, toda imela bo še veliko priložnosti, v to sem prepričana. Je izjemna igralka, izjemna oseba, prav tako ima fantastičen tim'', je povedala Caro, ki je tu izgubila finale 2008  z Jeleno Dementjevo. 

Annika Beck je pri devetnajstih letih igrala prvi finale kariere. 

V dvojicah je najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog izgubila polfinale. Bolj natančno, z Američanko Liso Raymond sta predali že po eni odigrani igri,  po koncu sezone pa je Štajerka strnila svoje misli.

''Kljub poškodbi zapestja, ki me je letos oddaljila od tenisa za skoraj pol leta, lahko ob zaključku sezone vseeno rečem , da je bila uspešna. Poškodba, ki ni bila ravno nedolžna je sanirana, precej uspešno pa sem odigrala tudi drugi del sezone. Seveda so bili cilji pred sezono višji, vendar se v zadnje pol leta kaj več ni dalo storiti. Zaradi ne igranja v prvem delu, sem izgubila veliko točk in posledično položaj na lestvici. Zato sem morala v drugem delu odigrati res veliko število turnirjev, tako zaradi stopnjevanja forme in lovljenja tekmovalnega ritma, kot seveda tudi zaradi nabiranja točk. Igranje skoraj vsakega turnirja v kvalifikacijah zna biti zelo stresno in nič manj težko, kot igranje v glavnem delu turnirja Tako zgoščen urnik tekmovanj in številna potovanja ( Ameriška in Azijska turneja sta trajali neprekinjeno več kot dva meseca ) je najslabše prenesel moj hrbet. Zadnja dva tedna sem čutila že precej močne bolečine in konec sezone po tej strani pride še kako prav. Pregledi ki sem jih opravila niso pokazali nič resnega, je pa obvezen počitek.''

''Zdaj si bom vzela kakšen teden ali dva prosto, nato pa bom počasi že začenjala s pripravami na naslednjo sezono, ki jo pričakujem zelo optimistično. Z ekipo s katero delam sem zelo zadovoljna in edini ki nas je vmes sicer sporazumno zapustil, je bil Mattias Arvidsson. Potekajo že številni pogovori, kdo naj bi zapolnil njegovo mesto, vendar dokončne odločitve še ni. Lahko pa že zdaj povem, da bova z Liso Raymond naslednje leto nastopali kot stalna dvojica, tako da me poleg nastopov v posamezni konkurenci, čakajo tudi številni nastopi v igri dvojic. Cilji, ki jih ima Lisa niso nikoli majhni in z veseljem sem sprejela ta izziv.''
 

 

BGL BNP Paribas Luxembourg Open
Datum: 14.10.2013 - 20.10.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://www.bglbnpparibas-open.lu/fr/home.php


Finale:

1-Caroline Wozniacki (Denmark) beat Annika Beck (Germany) 6-2 6-2 

Polfinale:

1-Caroline Wozniacki (Denmark) beat 3-Sabine Lisicki (Germany) 6-4 6-4
Annika Beck (Germany) beat Stefanie Voegele (Switzerland) 7-5 1-0 (Voegele retired) 
          

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete