Wozniackijeva v solzah. Prvenec na grand slamih je začinila s 1. mestom na WTA lestvici

27.01.2018
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Danka Caroline Wozniacki je v Melbournu prvič v karieri zmagala na turnirjih za grand slam in se vrnila na 1. mesto WTA lestvice.

Caroline Wozniacki je v Melbournu spisala eno lepših zgodb. Kar nekaj let nazaj je bila 1. igralka sveta, a se je vedno morala soočati z očitki, da ji vodilno mesto ne pripada, ker nikoli ni osvojila turnirja za grand slam. Skandinavko je to dolgo časa mučilo, precej sezon je iskala formo, da se vrne tja, kjer je bila v mladih letih in ob koncu lanskega leta ji je res uspel povratek. Manjkala je le pika na 'i', zmaga na turnirju velike četverice, uspelo ji je že na prvem v tem letu, postala je zmagovalka OP Avstralije.

V fantastičnem in izenačenem finalu je Caroline Wozniacki s 7-6(2), 3-6 in 6-4 premagala 1. igralko sveta Simono Halep in prišla do prvenca, vse skupaj pa začinila s povratkom na vrh WTA lestvice, uradno bo 1. tenisačica sveta v ponedeljek.

Caroline Woznacki ni skrivala čustev po prvi zmagi na turnirjih za grand slam. Slavje v Melbournu ji je prineslo tudi 1. mesto na WTA lestvici.

Caroline Woznacki ni skrivala čustev po prvi zmagi na turnirjih za grand slam. Slavje v Melbournu ji je prineslo tudi 1. mesto na WTA lestvici.

Finale v deželi 'tam spodaj', je bil dolg skoraj 3 ure.

''Leta in leta sem sanjala o tem trenutku. Danes so se moje sanje uresničile, jokam in se tresem'', je bila emotivna Danka, ki je tretjič igrala v finalu turnirjev velike četverice, tako kot njena današnja tekmica iz Romunije, toda zmagovalka je lahko le ena.

Halepova je po tesnem obračunu čestitala nasprotnici. ''Še naprej se bom borila in iskala to, kar je danes uspelo Caroline. Pred menoj je še veliko let in verjamem, da bom spet imela priložnost imeti takšne izzive kot je bil današnji'', je povedala Halepova.

Caroline Wozniacki je bila prvič na 1. mestu WTA lestvice sedaj že daljnjega oktobra 2010, tam je zdržala 18 tednov. Drugič je zasedla tron februarja 2011 in tam preživela 49 tednov, sedaj je pred njo naslednja doba vladanja, koliko bo dolga, pa bo povedala s svojimi nastopi na turneji. 

Ja, Wozniackijeva je bila vedno na udaru kritik, da je bila najslabša številka 1 zaradi neuspeha na grand slamih. Ni dvoma o tem, da je talentirana, z velikimi atletskimi predispozicijami, v slabih trenutkih njene kariere je pretekla celo newyorški maraton, bolj je klecnila zaradi psihične ovire. Morda je preskok v 'glavi' naredila tudi zaradi zaroke s košarkarjem davidom Leejem, ki je vnesel mir v njeno življenje. Lani je pometla s konkurenco na zaključnem turnirju osmerice, serijo pa nadaljuje v tej sezoni. Prepričani smo, da to ni njen zadnji uspeh.

Halepova je v podobni situaciji kot nekoč Danka. Ko je zdrava in v top formi melje nasprotnice, ko pa pride v finale ali blizu finala na grand slamih, ji nikakor ne gre po načrtih. Vsa tri finala na turnirjih za veliko nagrado je izgubila po treh nizih, vse na tesno. Danes je v 3. nizu vodila 4-3 in imela servisno igro, pa se ni izšlo.

''Res mi je žal, da sem danes premagala ravno tebe, oprosti'', je bila pokroviteljska Danka po zmagi, Halepova pa se je le nasmejela in si verjetno mislila, ''res ti je žal, ne''. Kakorkoli, junakinjo so oblile solze, tokrat solze sreče. 

Simona Halep je izgubila še tretji finale na turnirjih za grand slam

Simona Halep je izgubila še tretji finale na turnirjih za grand slam


Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 15.01.2018 - 28.01.2018
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 55,000,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html

Finale:

F Caroline Wozniacki (DNK) Simona Halep (ROU) 7-6(2) 3-6 6-4 [H2H]

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete