OI London! Azarenka : Williams, Šarapova : Kirilenko!

02.08.2012
Tako kot pri moških so tudi pri ženskah v polfinale teniškega turnirja na OI v Londonu prišle 3 izmed prvih 4 nosilk!

OI, LONDON, V.B. -  Še največje presenečenje v četrtfinalu je zmaga 14. nosilke Rusinje Marije Kirilenko, proti 6. nosilki Čehinji Petri Kvitovi s 7.6(3),6:3 v nizih. Čehinja je bila tista, ki je hotela osvojiti točko in to ji je prineslo veliko nevsiljenih napak, kar jo je na koncu stalo zmage. Petra je dosegla več direktnih točk, a si ni priigrala nobene brejk priložnosti.

Belorusinja Victoria Azarenka trenutno št. 1 ženskega tenisa, je premagala letos odlično Nemko Angelique Kerber s 6:4,7:5 v nizih. Igralki sta igrali močno iz osnovne linije in pri tem nista varčevali z močmi. Nemka se ni predala do konca, rešila je celo 4 zaključne žogice, a Victoria ni popustila. Dvoboj sta odigrali pod zaprto streho, saj je grozil dež, ki je za nekaj časa prekinil ostale dvoboje!

Američanka Serena Williams je prišla do 11 zaporedne zmage na sveti travi Wimbledona. Danko Caroline Wozniacki je odpravila v uri in 17 minut s 6:0,6:3 v nizih. Serena je dosegla 30 direktnih točk kar 23 več od Danke, na svoj servis je izgubila le 9 točk in ni dopustila nasprotnici brejk priložnosti. Američanka je tako dosegla že 32 zmago v zadnjih 33 dvobojih. Izgubila je le v 1. krogu Roland Garrosa(Razzano)!

Kot zadnja se je v polfinale uvrstila Rusinja Marija Šarapova, ki je premagala Belgijko Kim Clijsters s 6:2,7:5 v nizih. Sibirska teniška lepotica Marija Šarapova je za zmago potrebovala malo manj kot uro in pol. Pri nevsiljenih napakah sta bili igralki izenačeni zato pa je Marija dosegla kar 17 direktnih točk več. Rusinja je imela veliko boljši izkoristek 2. servisa. Nasprotnici je 5 x odvzela servis, sama pa ga je izgubila 2 x. Sanje o olimpijski medalji v Londonu, so se za Belgijko končale v četrtfinalu!

 

 

TENIŠKI TURNIR OI
London, V.B.
28. julij-5. avgust 2012
podlaga : trava

 

 

Olimpijski turnir (Ž), četvrtfinale:
Azarenka (Belorusija, 1) - Kerber (Nemčija, 7) 6:4, 7:5
S. Williams (ZDA, 4) - Wozniacki (Danska, 8) 6:0, 6:3
Kiriljenko (Rusija, 14) - Kvitova (Češka, 6) 7:6 (6), 6:3

Šarapova (Rusija, 3) - Clijsters (Belgija) 6:2,7:5

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete