Z izjemo Juvanove imajo Slovenci v Melbournu za začetek premagljive nasprotnike

06.02.2021
V Melbournu je bil opravljen žreb za prvi grand slam turnir v sezoni. Vsi štirje slovenski predstavniki so na OP Avstralije dobili višje postavljene tekmece.

Edini moški predstavnik na turnirju Aljaž Bedene (58. ATP) se bo v 1. kolu pomeril z Kazahstancem Aleksandrom Bublikom (45. ATP). “Z žrebom sem zadovoljen. Z Bublikom sva igrala lani v Dohi. Gre za nepredvidljivega igralca. Verjamem, da ga lahko premagam, če bom igral tako kot znam. Za mano je dober pripravljalni turnir. Zadovoljen se s svojo igro, še posebej, ker mi razmere tu v Melbournu ne odgovarjajo najbolj”, je po žreb dejal najboljši slovenski igralec. Bedene je januarja lani Bublika premagal na trdi podlagi v Katarju, rezultat je bil 6:3 in 7:5. Bedene je ta teden igral na turnirju ATP 250 v Melbournu, kjer ga je v osmini finala premagal Italijan Jannik Sinner.

Najboljša slovenska igralka Polona Hercog (49. WTA) se bo v prvem kolu pomerila z nekdanjo številko štiri svetovnega tenisa Francozinjo Caroline Garcia (44. WTA). Francozinja je lani na OP Avstralije izpadla v drugem kolu. Hercogova je lani prav tako premagala eno tekmico, nato pa v drugem kolu izpadla proti Avstralki Ashleigh Barty. To bo njun prvi medsebojni dvoboj.

Tekmica Tamare Zidanšek (88. WTA) je Zarina Dijas iz Kazahstana, ki je na lestvici sedem mest pred Slovenko. Lani je Kazahstanka prišla do tretjega kola, Zidanškova pa je izpadla v drugem kolu po porazu proti Američanki Sereni Williams.

Zelo zahtevno tekmico je dobila tudi najmlajša Kaja Juvan (104. WTA). Nasproti mreže ji bo stala nekdanja polfinalistka Britanka (rojena v Sidneyu, za VB nastopa od leta 2012) Johanna Konta (14. na WTA WTA). V polfinalu OP Avstralije je nastopila leta 2016, ko jo je premagala kasnejša zmagovalka Nemka Angelique Kerber. Juvanova je lani po treh zmagah v kvalifikacijah izpadla v prvem kolu.

109. Odprto prvenstvo Avstralije se začne v ponedeljek, branilca naslova pa sta Novak Đoković in Sofia Kenin.

 

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete