Žangova do prvenca pred domačimi gledalci v Gvangžuju!

21.09.2013
GVANGŽU, KITAJSKA - Teniški WTA turnir v Gvangžuju je dobil domačo zmagovalko. Do prve lovorike v karieri se je dokopala Šuaj Žang.

Kitajka Šuaj Žang je kot povabljenka na WTA turnirju v Gvangžuju prišla do prvega naslova v karieri. V velikem finalu 500,000 USD vrednega dogodka je po dveh zaporednih nizih premagala Američanko Vanio King s 7-6(1), 6-1. Žangova je peta Kitajka, ki ima v vitrini lovoriko iz turnirjev serije WTA.

Po tesnem prvem nizu, ki se je odločil po podaljšani igri, je domača tenisačica prevzela kontrolo in gladko dobila drugi del. V celotnem tednu ni izgubila niti niza, enaka usoda pa je v finalu čakala tudi kvalifikantko Vanio King. Američanka se je v uvodnem delu še upirala, ko je držala stik malo več kot 1 uro, na v 2. nizu je Žangova prikazala izjemen tenis. Kingova je na terenu zdržala le še 32 minut. Kot zanimivost, Kitajka je dobila zadnjih 16 točk od 17. 

Pred tem tednom je Žangova najdlje prišla do polfinala, prav  tu v Gvangžuju leta 2010, sedaj pa je peta Kitajka, ki se lahko pohvali z naslovom na  WTA turnirjih, po Li Na (7), Ži Ženg (4), Jan Zi in Sun Tiantian (obe 1).

Na drugi strani je Vania King drugič igrala finale po Bangkoku 2006. Njeno razmerje je sedaj izenačeno - 1:1.

 

GRC Bank Guangzhou International
Datum: 16.09.2013 - 21.09.2013
Kategorija: WTA Internationa
Nagradni sklad: $500,000
Podlaga: Trda
http://www.guangzhouopen.org/


Finale:

Zhang Shuai (China) beat Vania King (U.S.) 7-6(1) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: guanghzouopen.com                 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete