Vania King v finale Gvangžuja s peto zaporedno zmago po treh nizih!

20.09.2013
GVANGŽU, KITAJSKA - Teniški finale WTA turnirja v Gvangžuju bosta začinili Američanka Vania King in domačinka Šuaj Žang.

Finale 500,000 USD vrednega WTA turnirja na Kitajskem bosta igrali kvalifikantka in povabljenka. 

Američanka Vania King je v polfinalu nadoknadila niz in brejk zaostanka proti domačinki Ži Žengovi, tudi v tretjem, odločilnem pa je potrebovala pet iger zapored, da se je prebila v finale. ''V 2. nizu sem spremenila taktiko. Začela sem z višjimi in globokimi žogicami, kar ji je manj ustezalo'', je povedala Američanka, ki se je prebila iz kvalifikacij, že peto tekmo zapored pa je dobila po treh nizih. V finalu bo igrala drugič, po Bangkoku 2006, ko je tudi  zmagala.

Druga finalistka je po okusu organizatorjev. Kljub temu, da je z današnjo tekmico v polfinalu Yvonne Meusburger izgubila vse tri medsebojne tekme, je danes Šuaj Žang kar letela po terenu in slavila s 6-1, 6-1. V prvi finale kariere se je prebila brez izgubljenega niza v tem tednu, v Gvangžuju pa je lani osvojila naslov v dvojicah. 

Nazadnje sta se kvalifikantka in povabljenka dobili v finalu junija 2012 v Birminghamu.  Takrat je kvalifikantka Melanie Oudin premagala povabljeno Jeleno Jankovič, zanimivo pa je še to, da sta prejšnji teden WTA turnirja dobili kvalifikantka in povabljenka. V Taškentu je zmagala Bojana Jovanovski (kvalifikantka), v Quebec Cityu pa Lucie Šafarova (wildcard). 

 

GRC Bank Guangzhou International
Datum: 16.09.2013 - 21.09.2013
Kategorija: WTA Internationa
Nagradni sklad: $500,000
Podlaga: Trda
http://www.guangzhouopen.org/


Polfinale:

Zhang Shuai (China) beat Yvonne Meusburger (Austria) 6-1 6-1
Vania King (U.S.) beat Zheng Jie (China) 3-6 7-5 6-3 

 

pripravil: L.S.

foto: guanghzouopen.com                 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete