Zec-Peškiričeva ostaja brez zmage na OP ZDA!

21.08.2013
NEW YORK, ZDA - Slovenska teniška igralka Maša Zec-Peškirič tudi letos ostaja brez dobljenega dvoboja na OP ZDA v New Yorku.

26-letna Maša Zec-Peškirič je bila kot 247. igralka sveta na papirju favorit v 1. krogu kvalifikacij zadnjega Grand Slama sezone, a ji očitno igra na trdi podlagi niti najmanj ne ustreza. Izločila jo je komaj 17-letna Američanka, šele 456. igralka sveta Louisa Chirico s 6-3, 6-1.

Jeseničanka je tudi v petem nastopu, četrtem v kvalifikacijah, ostala brez zmage. Tokrat jo je presenetila mlada domačinka, ki je stopnjevala tempo od sredine 1. niza in gladko zmagala. Videlo se je, da je Louisa kljub veliko slabšemu rankingu, na trdi podlagi bolj doma kot Maša, ki je zadnjič na takšni podlagi nastopala lani oktobra. Nenazadnje je letos februarja igrala tudi finale ITF turnirja  z nagradnim skladom 25,000 USD na trdi podlagi, na poti do tja pa premagala tudi Jarmilo  Gajdosovo in Jill Craybas.

Zec-Peškiričevi je v 1. igri uspelo priti do brejka, niti igre pa je uspela držati le do 3-3  v uvodnem delu. Najstnica iz Morristawna je  bila enostavno premočna. Oba niza je dobila po manj  kot pol ure, Maši pa na prvi servis pobrala ogromno pik, kar 20 od 32. 

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2013 - 08.09.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/


1. krog(kvalifikacije):

Louisa Chirico (U.S.) beat Masa zec Peskiric (Slovenia) 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete