Zanimiv pogled na lestvico ATP

18.04.2016
LJUBLJANA, SLOVENIJA - Slovenski tenisač Grega Žemlja je z uvrstitvijo v finale turnirja serije Challenger v Gvangžuju zabeležil nov skok na lestvici ATP.

Grega Žemlja, nekdanji 43. igralec sveta, je v finalu v Gvagngžuju resda moral priznati premoč Ricardasu Bernakisu, a kljub temu zabeležil lep skok na lestvici ATP. Kranjčan je napredoval za 28 mest in se po številu točk (344) izenačil z najvišjeuvrščenim slovenskim tenisačem Blažem Rolo. Slednji je trenutno uvrščen na 160. mesto lestvice ATP, Žemlja mesto nižje.

Rafael Nadal kljub zmagi na turnirju serije Masters v Monte Carlu, njegovi prvi po Madridu leta 2014, ostaja na petem mestu računalniške lestvice. Novak Đoković je po izpadu v drugem krogu izgubil nekaj točk, a njegova prednost je še vedno ogromna. Andy Murray ostaja na drugem, Roger Federer pa na tretjem mestu. Stan Wawrinka je četrti.

Jo-Wilfried Tsonga je po polfinalnem nastopu v kneževini napredoval na sedmo mesto. Tomaš Berdych, ki je po presenetljivem porazu proti Damirju Džumhurju izgubil nekaj točk, je po novem deveti. Prvo deseterico zaokrožuje Richard Gasquet.

Poleg Role (160.) in Žemlje (161.) sta med najboljših 500 igralcev sveta uvrščena še Blaž Kavčič, ki je 294., in Tom Kočevar Dešman, ki zaseda 426. mesto.
 


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete