Žemlja poravnal račune z Vannijem v kvalifikacijah Wimbledona

21.06.2016
LONDON, V.B. - Najboljši slovenski tenisač in tudi najbolj uspešen travnati slovenski teniški igralec Grega Žemlja je uspešno začel kvalifikacije Wimbledona.

Grega Žemlja (159. na ATP) je na travnati površini Roehamptona, kjer se odvijajo kvalifikacije slovitega Wimbledona, v 1. krogu s 6-3, 6-7(0) in 6-3 izločil 31-letnega Luca Vannija.

29-letni Žemlja, ki je kot edini Slovenec že igral v 3. krogu na sveti travi, je tako vrnil Italijanu za lanski poraz pred domačimi gledalci v finalu Portoroža.

Grega in Luca bi se morala pomeriti že včeraj, a je bil dvoboj zaradi dežja prestavljen na torek. Naš teniški as je dokazal, da je od neugodnega tekmeca boljši na najhitrejši podlagi. Vanni je izkoristil slabe trenutke Žemlje v tajbrejku 2. niza, kjer Grega ni osvojil niti točke. No, vse skupaj je postavil na pravo mesto v 3. nizu. 170. igralec sveta, ki letos ne blesti tako kot lani, je bil na kolenih.

V 2. krogu ga čaka 23-letni Francoz Tristan Lamasine, 206. igralec sveta. Trava mu  ni najbolj po godu, vsaj tako kaže statistika, pred tem tednom pa je bil vseskozi na delu na pesku. Tudi na Wimbledonu se je letos znašel prvič, ob dokaj ugodnem žrebu pa mu je uspelo preskočiti 1. krog kvalifikacij. Grega bo na papirju favorit, a s poudarkom, da bo treba na terenu pokazati vse svoje znanje, da se bo lahko veselil odočilnega kroga kvalifikacij. Pomerila se bosta prvič.

Grega Žemlja je uspešno preskočil uvodni krog kvalifikacij Wimbledona

Grega Žemlja je uspešno preskočil uvodni krog kvalifikacij Wimbledona

 

Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 27.06.2016 - 10.07.2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ 26,750,000
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html


1. krog(kvalifikacije):

Grega Zemlja (Slovenia) beat Luca Vanni (Italy) 6-3 6-7(0) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete