Žemlja in Kavčič začenjata kvalifikacije Wimbledona v torek na 'šestki'

20.06.2016
LONDON, V.B. - V kvalifikacijah travnatega Grand Slama bosta nastopila dva slovenska teniška igralca, najboljši Grega Žemlja in povratnik Blaž Kavčič.

Danes so se začele kvalifikacije Wimbledona, ki se igrajo nedaleč stran v Roehamptonu. Travnati Grand Slam ima to posebnost, da se kvalifikacije ne igrajo na istem mestu kot glavni turnir, razlog pa je seveda ta, da organizatorji ohranijo zelenico.

Letos se bosta poskušala prebiti v glavni del tekmovanja (128) dva slovenska tenisača, oba pa imata izkušnje tako iz glavnega dela kot kvalifikacij prestižnega turnirja na Church Roadu. Misijo začenjata v torek na terenu številka 6, Kavčič kot prvi ob 10.30, dvoboj Žemlje pa je napovedan kot tretji (približno ob 14. uri). 

29-letni Grega Žemlja, 159. igralec sveta, je najboljši slovenski tenisač na travnatih turnirjih, prav tako je tudi drži najvišjo uvrstitev na ATP lestvici, saj je bil v TOP50. Priprave mu letos niso najbolje uspele, a to nima nikakršne veze. Kranjčan je prvi Slovenec ob Luki Gregorci, ki je sploh zaigral na kakšnem od štirih turnirjev za veliki Slam. To mu je uspelo na debiju prav na Wimbledonu leta 2009, ko je preskočil kvalifikacije. V teh se je znašel štirikrat (dvakrat je bil neposredno v glavnem žrebu), leta 2013 pa je prišel v 3. krog. V drugem je izločil tudi Grigorja Dimitrova. Letos bo njegov prvi nasprotnik v kvalifikacijah 31-letni Luca Vanni, trenutno 170. igralec sveta, ki je na sveti travi igral le enkrat, lani, ko je prešel kvalifikacijski del in nato izgubil 1. krog. Grega bo imel priložnost, da tudi poravna star račun. Lani mu je Italijan v finalu Portoroža speljal lovoriko.

Blaž Kavčič se je lani prvič prebil do 2. kroga Wimbledona

Blaž Kavčič se je lani prvič prebil do 2. kroga Wimbledona

Blaž Kavčič se je pred kratkim vrnil na igrišča po osemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe. Kaj pričakovati od najbolj trofejnega slovenskega tenisača je misija nemogoče. Vrnitev je kronal z nastopoma na pesku in betonu, sedaj gre na travo. Za nastop v Roehamptonu je izkoristil zaščiteni ranking, saj je trenutno na 308. mestu ATP lestvice. Za 29-letnega Ljubljančana bo to sedmi nastop na travnatem Grand Slamu, od tega je bil petkrat v glavnem delu, v 2. krog mu je prvič uspelo priti lani. Njegov prvi tekmec bo dve leti mlajši Italijan Thomas Fabbiano (114. na ATP). Na zadnjih treh peščenih turnirjih Rimljan beleži same poraze, prav tako je v kvalifikacijah Wimbledona vedno ekspresno zaključil nastope - trikrat. Fabbiano, s katerim se bo Kavčič pomeril prvič, bo primeren tekmec za začetek tekmovanja v Roehamptonu.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete