Mischa Zverev usoden najprej za Žemljo, nato pa še za Rolo

21.06.2015
NOTTINGHAM, V.B. - Oba slovenska tenisača Grega Žemlja in Blaž Rola se nista uspela uvrstiti v glavni del ATP250 turnirja v Nottinghamu.

Nemec Mischa Zverev je krivec, da v glavnem delu travnatega ATP250 turnirja v Nottinghamu ne bo ne Grege Žemlje, ne Blaža Role. Najprej je v 2. krogu kvalifikacij izločil Grego Žemljo, nato v odločilnem še Blaža Rolo.

V Nottinghamu je bil danes za kvalifikante dvojni spored, vsaj za tiste, ki so zmagali v 2. krogu. Potem, ko sta včeraj preskočila uvodni krog oba Slovenca Žemlja in Rola, sta danes upala na dve zmagi, da vsaj enega popeljeta  32 najboljših (v 3. krogu bi se lahko pomerila med seboj), a nemški tenisač Mischa Zverev je preprečil načrte.

27-letni Moskovčan, ki že dolgo igra za Nemčijo, je najprej v 2. krogu s 6-4, 6-2 opravil z leto starejšim Kranjčanom. Žemlja (307. na ATP) in Zverev sta se merila že pred kratkim v kvalifikacijah Stuttgarta, tudi tam pa je bil boljši trenutno 354., nekoč pa že 45. tenisač sveta. Zverev se odlično znajde na travi, kar je dokazal tudi v Stuttgartu s četrtfinalom, izgubil je šele po tajbrejku 3. niza z Marinom Čiličem. V uvodnem nizu je Gregi enkrat vzel servis, v drugem pa dvakrat medtem, ko je slovenski tenisač ostal brez žogice za odvzem servisa v celotnem obračunu.

Blaž Rola je v 2. krogu kvalifikacij igral s 27-letnim Dimitarjem Kutrovskym. Kot 7. nosilec in 95. igralec sveta je bil favorit proti Bolgaru (314. na ATP), to je potrdil tudi na terenu. 1. niz je dobil, ko je na koncu prišel do brejka, v drugem pa je dvakrat zapravil brejk prednosti, drugič pri servisu za zmago (5-3). napako je popravil v podaljšani igri in zmagal po 1 uri in 31 minutah s 6-4, 7-6(3).

Nekaj ur kasneje ga je čakal obračun s krvnikom Grege Žemlje, Mischo Zverevim. Nemec je bil previsoka ovira za 24-letnega Ptujčana. V uvodnem delu se je Blaž še upiral, enkrat celo vzel začetni udarec nasprotniku, vendar je klonil pred morebitnim tajbrejkom. Zverev je izkoristil ponujeno priložnost, osvojil 1 niz s 7-5, nato pa v drugem ekspresno končal delo brez oddane igre. Po 70 minutah je Zverev slavil s 7-5, 6-0.

Grega Žemlja je ostal brez točk, dobil pa je 470 evrov, Blaž Rola pa se je moral zadovoljiti s 3 točkami in 980 evri denarne nagrade.

 

Aegon Open Nottingham
Kraj: Nottingham (V.B.)
Datum: 21.06.2015 - 27.06.2015
Kategorija: ATP World Tour 250
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: €589,160
http://www.lta.org.uk/major-events/aegon-open-nottingham/


3. krog(kvalifikacije):

Mischa Zverev (Germany) beat Blaz Rola (Slovenia) 7-5 6-0

2. krog(kvalifikacije):

Blaz Rola (Slovenia) beat Dimitar Kutrovsky (Bulgaria) 6-4 7-6(3)
Mischa Zverev (Germany) beat Grega Zemlja (Slovenia) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete