Rola in Žemlja pogorela v melbournski vročini

13.01.2016
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Slovenska teniška predstavnika v kvalifikacijah OP Avstralije Blaž Rola in Grega Žemlja sta izgubila že v uvodnem krogu z dvema veliko mlajšima tekmecema.

Prvi vrhunec teniške sezone OP Avstralije bo za slovenske moške predstavnike letos za pozabo. V glavnem delu bo v posamični konkurenci igrala le Polona Hercog.

V kvalifikacijah Melbourna sta se preizkusila Blaž Rola in Grega Žemlja, oba pa sta v veliki vročini, ki trenutno vlada v deželi tam spodaj, hitro izgubila. V 1. krogu kvalifikacij je najboljšega slovenskega tenisača Blaža Rolo (143. na ATP) z 2-6, 6-1, 6-4 presenetil 20-letni Italijan Matteo Donati (181. na ATP), Grega Žemlja (172. na ATP) pa je moral priznati premoč 19-letnemu Karenu Hačanovu (155. na ATP) iz Rusije s 6-4, 7-5.

Za moški tenis je to najslabši začetek sezone po letu 2008. Pred osmimi leti se je začela t.i. nova era za slovenske tenisače, ki pa je lani začela vse bolj usihati. Ob težavah Blaža Kavčiča zaradi poškodb (včeraj je bil na operaciji stopala), povratku Žemlje zaradi zdravstvenih težav in prehodu Bedeneta v ekipi Britanije in nekoliko slabši formi Role lahko le upamo, da se krivulja v kratkem obrne navzgor.

Oba Slovenca sta imela nasproti sebe dva mlada teniška igralca, ki veliko obetata, pa vendar sta Ptujčan in Kranjčan veliko bolj izkušena. Rola je v prvem medsebojnem dvoboju z Italijanom dobro začel, dobil uvodni niz, nato pa ga je zmanjkalo. V drugem delu je vpisal le 12 točk, v tretjem pa enkrat izgubil začetni udarec, kar je bilo usodno. Donati je serviral tako dobro, da je bil Blaž v drugem in tretjem delu brez priložnosti za brejk. Tekma je trajala manj kot 1 uro in pol.

Tudi Žemlja je prvič vihtel lopar z najstnikom iz Rusije. Moskovčan je lani dobil tri Futurese in tudi en Challenger. Slednji, ki je bil lani septembra, je nakazal, da se zna letos prebiti v TOP100. Grega je bil povsem brez možnosti na returnu, v 1 uri in 12 minutah je ostal brez žoge za morebitni brejk. Hačanov je na prvem začetnem udarcu oddal vsega 4 točke, svojo priložnost pa izrabil na drugi servis Žemlje.

 

Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 18.01.2016 - 31.01.2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 44,000,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html


1. krog(kvalifikacije):

Matteo Donati (Italy) beat Blaz Rola (Slovenia) 2-6 6-1 6-4
Karen Khachanov (Russia) beat Grega Zemlja (Slovenia) 6-4 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete