Žemlja prekratek za 2. krog travnatega Challengerja na Otoku

06.06.2016
SURBITON, V.B. - Grega Žemlja se je hitro poslovil s travnatega ATP Challengerja v Surbitonu, ki se igra za denarno pogačo v vrednosti 42,500 evrov.

29-letni Grega Žemlja (156. na ATP) se pripravlja za kvalifikacije Wimbledona, a očitno bo imel do svete trave bolj malo resnih obračunov. Že prejšnji teden je izgubil v 1. krogu Manchestra, zgodba se je ponovila v Surbitonu, v jugozahodnem delu Londona.

V uvodnem obračunu travnatega turnirja je Kranjčan dobil za nasprotnika talentiranega Američana, 18-letnega Francesa Tiafoeja (175. na ATP). Po izenačeni tekmi je na koncu slavil najstnik s 6-4, 6-7(4) in 7-5.

V 1. nizu je Grega dvakrat izgubil servis, preveč za travo, s tem pa tudi niz. V drugem delu sta oba držala začetni udarec, v tajbrejku pa je bil močnejši in bolj zbran najboljši slovenski tenisač, ki je držal stik tudi do zaključka 3. niza. Imel je priložnosti, ki jih ni izkoristil, saj je zapravil 5 žog za brejk v tem delu srečanja, prav nasprotno pa je svoje delo opravil Američan. V 11. igri je vpisal brejk in v naslednji zapečatil usodo Grege na turnirju v Surbitonu. Dvoboj je trajal kar 2 uri in 12 minut, Grega pa se iz turnirja vrača brez osvojene točke.

Trofeja Surbitona je za Grego ostala nedosegljiva

Trofeja Surbitona je za Grego ostala nedosegljiva

 

Aegon Surbiton Trophy
Kraj: Surbiton (V.B)
Datum: 04.16.2016 - 12.06.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: €42,500


1. krog:

Frances Tiafoe (U.S.) beat Grega Zemlja (Slovenia) 6-4 6-7(4) 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete