Žemlja 'express'! Druga zmaga v dnevu ga pelje v polfinale!

14.06.2012
NOTTINGHAM, VB - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja, ki je ta teden izgubil status drugega na sončni strani Alp, se je preselil na travnato podlago in očitno mu ta zelo leži. Po zmagi nad Izraelcem Dudijem Selo se je uvrstil v polfinale challengerja v Veliki Britaniji.

Slabo vreme kroji teniške turnirje po Evropi, eden teh, ki je moral dvakrat na teren v enem dnevu pa je tudi 25-letni Kranjčan Grega Žemlja. Trenutno 142 igralec teniške lestvice ATP igra na 64,000 evrov vrednem travnatem challenger turnirju v Nottinghamu, danes pa je zabeležil kar dve zmagi in prišel med štiri najboljše, kjer ni bil že nekaj časa. Bravo Grega.

Žemlja se je spopadal s slabo formo vse od februarja, v Angliji pa je v četrtek najprej dokončal dvoboj včerajšnjega dne, ko je po tesnem obračunu izločil neznanega Britanca, popoldne pa je prišel do skalpa Izraelca Dudija Sele. Žemlja je po le 53 minutah pospravil s 1. nosilcem in dokončal delo z rezultatom 6-2, 6-3.

Gorenjec je z Izraelcem odigral sigurno enega najboljših dvobojev v letošnji sezoni, če ne že najboljšega. Suverena zmaga nad tenisačem s katerim je izgubil oba prejšnja medsebojna dvoboja je vsekakor dobrodošla za samozavest, Žemlja pa si je tudi odprl pot do finala in naslova, če bo le nadaljeval v takšnem tempu.

Proti Seli je vse delovalo tako kot mora (igra)

Izraelec je kotiral kot 1. nosilec, Grega pa kot šesti, a na igrišču številka 4 ni tako izgledalo. V 1. nizu je naš teniški as dvakrat vzel servisno igro nasprotniku, fenomenalno serviral in pognal strah v kosti nasprotniku. Prvi dev igri na svoj začetni udarec v 2. nizu je dobil brez izgubljene točke, tekma pa se je prelomila v 6. in 7. igri. Najprej je Sela imel brejk priložnost, ki jo je Žemlja ubranil, v naslednji pa sam prišel do odločilnega brejka, ki ga je zlahka ohranil vse do konca. Pravzaprav mu sploh ni bilo treba servirati za zmago, ker je pred tem še enkrat odvzel začetni udarec - četrtič v dvoboju, v katerem je osvojil kar 22 točk več (58-36) kljub temu, da je moral danes igrati dve tekmi.

27-letni Sela je 108. tenisač sveta, pred tremi leti pa je bil že na visokem 29 mestu. Ni kaj, odmevna zmaga Žemljo pelje na 24-letnega Američana Jesseja Levina, 7. nosilca in 111. na svetu. To bo njun prvi medsebojni dvoboj in upajmo, tudi prva zmaga Slovenca, ki ima v žepu najmanj 33 točk in 3,250 evrov.

 

pripravil: L.S

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete